Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

egypte Beste reistijd voor Luxor

Wil je weten wanneer je het beste naar Luxor kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Voor veel toeristen die naar Egypte reizen is de plaats Luxor een populaire plek om te bezoeken. Dat kan zijn als onderdeel van een Nijlcruise of als excursie vanuit één van de badplaatsen aan de Rode Zee. In en rond Luxor zijn veel archeologische vindplaatsen gesitueerd, zoals de Luxortempel, Karnak en de Kolossen van Memnon. Een deel van de toeristen verblijft in één van de hotels die in Luxor staan. Een andere manier om Luxor te bezoeken is door deel te nemen aan een Nijlcruise.

Beste maanden voor Luxor

Als je Luxor en de bezienswaardigheden rond Luxor wilt bezoeken, dan doe je dat het beste tijdens het winterseizoen. Het hete droge klimaat zorgt voor gortdroge en hete zomers, waarin het niet aangenaam is om overdag teveel buiten te zijn. Laat staan om de nodige kilometers te lopen bij archeologische vindplaatsen. Vanwege de hitte zouden wij de periode april tot en met oktober vermijden als dat kan. Daarmee kunnen we direct stellen dat het van november tot en met maart de beste reistijd is om Luxor te bezoeken.

In de winter is het warm en zonnig. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld rond de 23 tot 30 graden. 's Nachts kan het aardig afkoelen. In de maand januari ligt de minimumtemperatuur rond de 5 tot 6 graden. Vorst aan de grond is dan prima mogelijk.

Hete zomers

In de periode mei tot en met september zijn middagtemperaturen die tussen de 37 en 44 graden liggen normaal voor Luxor. Onder extreme omstandigheden kan het nog warmer worden. In de zon loopt de gevoelstemperatuur dan op naar 50 graden of hoger. De enige manier om het hoofd dan koel te houden overdag is in ruimtes die door airconditioning gereguleerd worden.

Reisadvies - Luxor
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Luxor
Reisadvies - Luxor
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Luxor

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.