Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

egypte Beste reistijd voor Hurghada

Wil je weten wanneer je het beste naar Hurghada kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je de klimaatstatistieken van de Egyptische badplaats Hurghada bekijkt, dan kun je je voorstellen waarom we Hurghada onder de beste zonbestemmingen ter wereld beschouwen. Met ruim 3500 uren aan zonneschijn en nog geen tien millimeter aan regen per jaar is Hurghada één van de zonnigste en meest droge plekken waar je vakantie kunt vieren. Niet onbelangrijk is dat het in Hurghada best heet kan worden, maar niet zo extreem als in sommige andere plekken die vergelijkbaar zijn qua zonneschijn en neerslagcijfers. Het subtropische klimaat van Hurghada zorgt ervoor dat je hier een groot deel van het jaar prima terecht kunt voor een strandvakantie.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Hurghada is van half maart tot begin mei of anders tussen begin oktober en half december. Tijdens deze periodes is er over het algemeen een goede balans tussen zonneschijn, temperaturen en de zeewatertemperatuur. Het belangrijkste is dat je de hitte in de maanden juli en augustus een beetje ontloopt. De officiële temperaturen zijn al vrij hoog (33 tot 36 graden gemiddeld overdag). In de volle zon en uit de wind is het voor het gevoel veel warmer.

Hurghada als winterzonbestemming

Omdat Hurghada op ruim vijf uur vliegen ligt en er sprake is van maar een uur tijdsverschil is tijdens de wintertijd, is Hurghada een gemakkelijke winterzonbestemming. Vaak is het overdag aangenaam genoeg. Dat is echter geen garantie. Zeker in de maanden januari en februari kan het weer wat twijfelachtig zijn. Omdat de dagen korter zijn, kan het tegen het einde van de middag al wat fris worden aan het zwembad. Beter is om voor maart te kiezen als je tijdens de winterzonperiode wilt reizen.

Duiken

De beste periode om te duiken of snorken bij Hurghada is van juni tot en met september. De zon staat dan minder schuin waardoor de onderwaterwereld beter belicht is. Het zeewater is in de zomer ook op z'n aangenaamst: ongeveer 26 tot 28 graden Celsius. Wie daarnaast nog de nodige tijd boven water wil vertoeven die zal merken dat het daar serieus warm is.

Hurghada tijdens de schoolvakanties

Mocht je om wat voor reden dan ook vastzitten aan de schoolvakanties, dan zijn de meivakantie en de herfstvakantie ideaal om een vakantie in Hurghada te vieren. De zomervakantie is eigenlijk net iets te warm en de kerstvakantie net wat te koel. De voorjaarsvakantie kan goed genoeg zijn qua weer. Een goedweergarantie heb je dan niet.

Reisadvies - Hurghada
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Hurghada
Reisadvies - Hurghada
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Hurghada

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.