Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

egypte Beste reistijd voor El Gouna

Wil je weten wanneer je het beste naar El Gouna kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Rode Zeekust is een belangrijke toeristische regio voor Egypte. De combinatie van strand en een zeer zonnig en droog klimaat zijn ware publiekstrekkers. Niet voor niets dat hier badplaatsen zijn ontstaan zoals El Gouna. Tot het einde van de vorige eeuw stond hier praktisch niets. Inmiddels staat er een groot aantal luxueuze hotels, een ziekenhuis en is er een fraaie jachthaven aangelegd. Golfliefhebbers kunnen terecht op de 18-holes golfbaan van El Gouna.

Het warme woestijnklimaat van El Gouna zorgt ervoor dat er vrijwel geen regen valt, de zon overdag praktisch ononderbroken schijnt en het het hele jaar door warm is. Zelfs in de winter is het nooit koud in El Gouna, met maximumtemperaturen die dan gemiddeld rond de 20 tot 24 graden liggen. Als je aan de onderkant van deze range zit (20 graden), dan kan het net iets te koel zijn aan het strand of zwembad. Zodra je een paar graden hoger zit, is het prima strandweer.

Beste maanden

Als je zeker wilt zijn van goed strandweer, maar het niet te warm hoeft te hebben, dan zijn de periodes half maart tot half mei en van begin oktober tot half december de beste reistijden om een vakantie te vieren in El Gouna.

El Gouna in de zomer

Als je in de periode half mei tot eind september naar El Gouna reist, dan moet je rekening houden met middagtemperaturen die gemiddeld tussen de 30 en 38 graden liggen. Het kan warmer worden: temperaturen van 40 graden zijn goed mogelijk. Gelukkig bieden zwembad en zee op dat soort dagen enigszins verkoeling. De zeewatertemperatuur ligt in mei nog rond de 24-25 graden en loopt op naar gemiddeld 28 graden in de zomer.

Ga je vooral voor om te duiken naar El Gouna. Dan is de zomer vanwege het warme zeewater juist de beste reisperiode. Hierdoor kun je langere duik- of snorkeltochten maken. Je lichaam koelt immers niet zo snel af.

Tijdens een schoolvakantie naar El Gouna

Wil je of moet je tijdens een schoolvakantie je vakantie plannen, bijvoorbeeld omdat je schoolgaande kinderen hebt? Dat zijn de herfstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie de beste reisperiodes. De zomervakantie is vrij heet en geniet daarom niet onze voorkeur. De kerstvakantie is de 'koelste' periode in El Gouna. Meestal betekent dit aangenaam weer, maar soms is het net wat te fris voor het zwembad of het strand. Feit is dat het altijd beter is dan in Nederland.

Reisadvies - El Gouna
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: El Gouna
Reisadvies - El Gouna
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: El Gouna

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.