Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

egypte Beste reistijd voor Caïro

Wil je weten wanneer je het beste naar Caïro kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Egyptische hoofdstad Caïro is veruit de grootste stad van heel het continent Afrika. Met officieel ongeveer twintig miljoen inwoners is het een enorme metropool. De reden dat juist Caïro uit heeft kunnen groeien tot zo'n grote stad, is de ligging aan de Nijl. Deze rivier is de levensader binnen het verder dorre en droge binnenland van Egypte. De aanwezigheid van de Nijl zorgt voor een verhoogde relatieve luchtvochtigheid. Hierdoor kan het in de zomermaanden klam aanvoelen in de hete stad.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor een trip naar Caïro is in het winterseizoen. De periodes half februari tot half april en half oktober tot half december vormen de beste momenten om een vakantie naar Caïro te maken. Dit zijn de maanden dat het niet te heet is, tenzij de Khamsin waait. Deze hete woestijnwind kan in het voorjaar voor flink oplopende temperaturen zorgen. Het kwik kan in maart dan richting de 35 graden gaan, in plaats van de 24 graden die als langjarig gemiddelde in de klimaatstatistieken vermeld staat. Als je in het vroege voorjaar of late najaar naar Caïro reist, dan hoef je geen serieuze rekening te houden met regen of andere neerslag. Het aantal dagen dat er regen valt in Caïro is enorm klein: gemiddeld 12 tot 20 dagen per jaar. Het gaat dan vrijwel nooit om grote hoeveelheden.

Caïro

Hete zomers

De zomermaanden zijn heet en kurkdroog in Caïro. Van half mei tot half oktober is de kans op regen praktisch nul procent. Als het toch een keer voorkomt dat er regen valt, dan blijft het beperkt tot een paar druppels. De zomermaanden zijn heet in Caïro. Daarmee bedoelen we dat de middagtemperaturen gemiddeld oplopen naar 33 tot 40 graden. Opvallend is dat de kans op extreme hitte (40 graden of hoger) groter is in mei en juni dan in de maanden juli en augustus.

Milde winters

Het winterseizoen is de mildste periode van het jaar. Het is tevens de tijd dat het af en toe een keer regent. Er komt in de maanden december, januari en februari ook iets meer bewolking voor dan tijdens andere periodes. Voor wie het allemaal niet zo warm hoeft, is de winter een goede reistijd om dingen te gaan bezichtigen in Caïro. Als je gebonden bent aan de schoolvakanties dan zijn de kerstvakantie en voorjaarsvakantie daarom de beste twee opties voor een bezoek aan Caïro.

Reisadvies - Caïro
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Caïro
Reisadvies - Caïro
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Caïro

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.