Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Trier

Wil je weten wanneer je het beste naar Trier kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Trier is de oudste stad van Duitsland (samen met Worms) en is daardoor een belangrijke toeristische trekpleister. De Romeinen stichten deze stad in het jaar 16 voor Christus onder de naam Augusta Treverorum. Op een gegeven moment groeide de stad uit tot de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. Uit deze periode zijn een paar overblijfselen te zien zoals het Romeinse amfitheater en de Porta Nigra. Deze 'Zwarte Poort' is een prachtig voorbeeld van een bouwwerk uit die periode en is toeristisch gezien belangrijk voor de stad.

Trier

De beste maanden voor Trier

Trier kun je het hele jaar door bezoeken. Net als voor zoveel stedentripbestemmingen geldt ook voor Trier dat aangenaam weer bijdraagt aan de totale beleving. Bij voorkeur wandel je door de straten van Trier bij een aangename temperatuur en als het eventjes kan zonnig weer. Niemand vindt het leuk om tijdens felle regenbuien buiten te lopen. De grootste kans op goed weer heb je in de periode mei tot en met september. Dat is daarom de beste reistijd voor een dagtrip naar of vakantie in Trier. De kans op een mooie dag met vooral zon, is in deze periode groter dan de kans op minder goed weer. Neerslag valt er sowieso gedurende iedere maand van het jaar. In de zomer zul je wat eerder te maken hebben met een felle zomerse regenbui, die gepaard kan gaan met een klap onweer.

De temperaturen liggen hartje zomer gemiddeld ruim boven de twintig graden. Als je naar de langjarige klimaatstatistieken kijkt dan zie je dat de maxima in juli en augustus rond de 23-24 graden liggen. Dankzij klimaatverandering komt het steeds vaker voor dat het wat warmer wordt. Het aantal zomerse dagen (minstens 25 graden) is in de eerste twee decennia van de 21e eeuw toegenomen naar 38 per jaar. Daarnaast telt Trier gemiddeld drie tot zeven tropische dagen per jaar. Het criterium daarvoor is een maximumtemperatuur van minstens 30 graden Celsius.

Reisadvies - Trier
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Trier
Reisadvies - Trier
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Trier

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.