Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Keulen

Wil je weten wanneer je het beste naar Keulen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De in de deelstaat Noordrijn-Westfalen gelegen stad Keulen behoort tot de top-5 stedentripbestemmingen in Duitsland. De bruisende metropool is vooral bekend vanwege de gotische Dom van Keulen en vanwege de kerstmarkten die aan het einde van het jaar gehouden worden. Deze Weihnachtsmärkten trekken jaarlijks grote aantallen bezoekers. Wie de drukte enigszins wil ontwijken die kan dat het beste doen door een doordeweekse dag uit te kiezen. Alle weekenden zijn in Keulen gegarandeerd druk zolang de kerstmarkten plaatsvinden. Het enige dat de pret kan verstoren is als er sprake is van serieus slecht weer. Kou heeft weinig invloed op het bezoek. De Keulenaren en andere bezoekers houden zich dan wel warm met glühwein en andere warme versnaperingen.

Keulen

De beste maanden voor Keulen

Als je de kerstmarkten buiten beschouwing laat, dan vormen het late voorjaar en de zomer de beste reistijd voor een bezoek aan Keulen. Met name mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Keulen te gaan. Het gematigde zeeklimaat dat hier heerst biedt nooit garantie op lekker weer, maar in deze vier maanden is de kans daarop het grootst. Juli en augustus zijn de lekkerste maanden om een stedentrip in Keulen te vieren. Je kunt dan vaak lekker in het zonnetje genieten van een Kölsch of een ander koel drankje. In mei is de kans op zomerse temperaturen iets kleiner, maar laat de zon zich wel op grote schaal zien. Juni biedt vaak aangenaam reisweer. De kans op warme dagen (>20 graden of warmer) is ongeveer zestig procent. De kans op zomerse dagen ligt in juni rond de vijftien procent voor Keulen.

Keulen in het najaar

Mocht je het najaar overwegen voor een vakantie in Keulen, dan is september veruit de beste optie. Mocht je wat geluk hebben dan kun je in de eerste helft van september mooie dagen treffen die zomers aanvoelen. Tegen het einde van de maand neemt de kans op onbestendig weer toe. In oktober zet de neerwaartse trend qua weer zich voort. Wie in de herfstvakantie een dagje of paar daagjes Keulen wil doen, die moet wat geluk hebben.

Reisadvies - Keulen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Keulen
Reisadvies - Keulen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Keulen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.