Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

duitsland Beste reistijd voor Hamburg

Wil je weten wanneer je het beste naar Hamburg kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De havenstad Hamburg was in de middeleeuwen al een belangrijke handelsstad. De natuurlijke verbinding met de Oostzee zorgde ervoor dat deze plek uitermate goed geschikt was als knooppunt voor handel en logistiek. Die rol heeft deze in het noorden van Duitsland gelegen stad nog steeds. Het gematigde zeeklimaat zorgt ervoor dat de weersomstandigheden voor de scheepvaart hier prima zijn. Dit deel van de Oostzee is nooit bevroren en Hamburg ligt vrij gunstig ten opzichte van de wind. De oude vrijhandelszone is omgebouwd in een gaaf stadsontwikkelingsproject dat de naam HafenCity draagt. Het vormt samen met de oude binnenstad van Hamburg de grote trekpleister voor toeristen, die de stad in toenemende mate weten te vinden.

Als je de boeiende stad Hamburg wilt bezoeken, dan is de periode mei tot begin september de beste reistijd om dat te doen. Dit is de periode waarin je de grootste kans hebt op aangenaam zonnig weer en waarin de temperaturen vaak prettig zijn. In mei liggen de maxima veelal tussen de 15 en 20 graden. In juni mag je rekenen op pakweg 17 tot 23 graden en in de warmste zomermaanden juli en augustus rijken de thermometers richting de 20 tot 24 graden. Heerlijke weersomstandigheden voor een boottocht op de Elbe. September kan vooral in de eerste weken nog prima weer opleveren, maar naarmate deze maand vordert neemt de kans op herfstachtig weer toe.

Hamburg

Hamburg in het najaar

De maanden oktober en november zijn niet de beste maanden voor een stedentrip naar Hamburg. Je kunt geluk hebben, met name in oktober, dat het wat warmer en zonniger is. De kans dat je met wat koeler weer te maken krijgt met wisselvallige of regenachtige omstandigheden is iets groter.

Hamburg in de winter

Het winterseizoen is een stuk mindere populaire reisperiode om Hamburg te bezoeken. Het weer is vaak koel en/of regenachtig en/of grijs. Vooral de maanden december en januari verlopen meestal uitermate somber. Soms laat de zon zich dagenlang niet zien in Hamburg. De winters zijn enigszins gematigd. Koude winterdagen en sneeuw zijn echter niet uitgesloten. Zeker als er een oostelijke aanvoer staat van kou vanuit Siberië, dan kan het in Hamburg serieus vriezen.

Hamburg in het voorjaar

De maanden maart en april zijn wispelturig. Je kunt te maken krijgen met koel en nat weer, maar de eerste lentedagen dienen zich ook in deze periode aan. Als je in deze voorjaarsmaanden naar Hamburg reist, neem je qua weer een gok. In mei, de derde voorjaarsmaand, is de kans op goed weer aanzienlijk groter. Vandaar dat we de meimaand tot de beste reistijd voor Hamburg gerekend hebben.

Reisadvies - Hamburg
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Hamburg
Reisadvies - Hamburg
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Hamburg

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.