Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Frankfurt am Main

Wil je weten wanneer je het beste naar Frankfurt am Main kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In de zoektocht naar een interessante stedentripbestemming in Duitsland kun je zomaar bij Frankfurt am Main uitkomen. Deze zakenstad wordt gezien als het financiële centrum van Europa. Dat komt omdat de Centrale Europese Bank hier gevestigd is. Daarnaast is de Duitse effectenbeurs hier te vinden en zitten er redelijk belangrijke kantoren van verschillende banken. Door de hoogbouwkantoren heeft Frankfurt am Main de bijnaam Mainhattan gekregen. Dit is een combinatie van Manhattan en Main, wat de rivier is waaraan Frankfurt gelegen is. Hoewel Frankfurt am Main vooral een zakenbestemming is, heeft de stad genoeg te bieden om toeristen te vermaken.

De beste reistijd voor een bezoek aan Frankfurt am Main is van halverwege het voorjaar tot het begin van de herfst. Meer specifiek zouden wij de periode mei tot en met september aan durven te bevelen. Zekerheid wat betreft het weer heb je op een bestemming met een gematigd zeeklimaat nooit. Zelfs hartje zomer kan een dag verziekt worden door regen, wind en te lage temperaturen. Maar die kans is in maanden zoals juli en augustus kleiner dan in andere maanden.

Frankfurt am Main

Vanaf mei merk je dat het aantal mooie dagen snel toeneemt. April kan al een aantal fraaie lentedagen tellen. In mei is die kans een heel stuk groter. Met gemiddeld 7 uur aan zonneschijn per dag is mei een heel stuk zonniger dan de eerste vier maanden van het jaar. Deze zonnige en warme periode zet door tot in september. Wanneer er exact een einde komt aan de periode met overwegend mooi weer, verschilt van jaar tot jaar. Soms is september extreem zonnig en mag je van een echte nazomer spreken. Het kan ook zo zijn dat een groot deel van september echt herfstachtig verloopt. De trend is dat er de laatste jaren vaker sprake is van mooi weer dan van slecht weer, vooral in de eerste helft van september.

Goedkopere reismaanden

De meeste hotels richting zich op zakenreizigers en beursbezoekers. Tijdens de zomervakantie neemt het aantal reizigers in deze segmenten af. Juli en augustus worden er amper beurzen georganiseerd in Frankfurt am Main. De zakenwereld heeft net als de rest van Europa ook gewoon vakantie. Hierdoor zijn kostentechnisch de warmste maanden vrij gunstig als reismaand. Tijdens deze twee zomermaanden mag je rekenen op middagtemperaturen die veelal tussen de 22 en 27 graden uitkomen.

Reisadvies - Frankfurt am Main
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Frankfurt am Main
Reisadvies - Frankfurt am Main
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Frankfurt am Main

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.