Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Dresden

Wil je weten wanneer je het beste naar Dresden kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie op een landkaart of op 'google maps' kijkt, die zal zich misschien verbazen dat het klimaat van Dresden als een gematigd zeeklimaat omschreven wordt. Dresden ligt immers halverwege het oosten van Duitsland, op honderden kilometers van de Oostzee. Toch is deze grote waterpartij zeker van invloed op het weer in Dresden. Sterker nog: zelfs de Atlantische Oceaan vormt nog invloed uit op wat voor weersomstandigheden er in Dresden voorkomen. Wel zie je dat de winters iets koeler zijn dan op plaatsen die dichter bij de kust liggen.

De schoonheid van Dresden komt het beste tot zijn recht bij zonnig weer. Met name de kleurrijke Neumarkt, waar de prachtige Frauenkirche aan gelegen is, is het mooist als de gebouwen door de zon beschenen worden en de hemel diepblauwe kleuren laat zien. Het meeste aantal zonuren heb je in de maand juli: gemiddeld 223 uur per maand. Mei is met 219 uur bijna net zo zonnig. Als je het relateert aan de hoeveelheid daglicht dan is mei eigenlijk nog iets zonniger.

Dresden

De beste maanden voor Dresden

Op basis van het aantal zonuren en de temperaturen is de periode mei tot half september de beste reistijd voor en bezoek aan Dresden. Dit is zoals gezegd de meest zonnige periode in Dresden. De maximumtemperaturen liggen in mei al rond een aangename waarde van 19 graden. In juni is dat 22 graden en in de warmste maanden juni en augustus mag je rekenen op een comfortabele 23 graden. In de praktijk zul je merken dat het af en toe flink heet kan worden in Dresden. Tropische temperaturen van 30 graden kunnen in mei al voorkomen. Die kans neemt toe in de zomer. September is de laatste maand waarin er tropisch weer voor kan komen in Dresden.

Overstromingen

Een regelmatig verschijnsel in Dresden is dat de rivier de Elbe overstroomt. Dat gebeurt grotendeels gecontroleerd met twee zones langs de rivier van ieder ongeveer 50 meter breedte. Zware regenval verder stroomopwaarts kan ervoor zorgen dat de capaciteit daarvan onvoldoende is en Dresden met een echte overstroming te maken krijgt. Met name de maanden augustus en september zijn daar gevoelig voor. Gelukkig is dit geen jaarlijks terugkerend fenomeen en zul je je voeten normaliter droog houden in Dresden.

Reisadvies - Dresden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Dresden
Reisadvies - Dresden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Dresden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.