Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Bremen

Wil je weten wanneer je het beste naar Bremen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Bremen is een Hanzestad in het noorden van Duitsland. De oude binnenstad liep tijdens de Tweede Wereldoorlog flinke verwoestingen op. Wie nu een stedentrip naar Bremen boekt, die zal daar weinig van meekrijgen. In de naoorlogse decennia is het historische hart van deze belangrijke handelsstad grotendeels herbouwd. In Bremen krijg je te maken met een gematigd maritiem klimaat dat zorgt voor vier seizoenen die ieder drie maanden duren. De nabijheid van de Noordzee zorgt ervoor dat het weer op allerlei manieren getemperd kan worden. In de winter zorgt het dan relatief warme zeewater ervoor dat het niet te koud wordt in Bremen, tenzij er een sterke oostelijke stroming staat of er een koudeput boven Scandinavië ontstaat. In de zomer zorgt het op dat moment relatief koele zeewater er juist voor dat eventuele hitte wat getemperd wordt. Daardoor neemt de kans op extreme hitte in Bremen af. Het kan nog steeds af en toe tropisch warm worden, maar die kans is kleiner dan wanneer er geen grote waterpartij in de buurt zou liggen.

De beste reistijd voor een bezoek aan Bremen is van mei tot en met september, zoals op zoveel plekken binnen het Europese continent. Deze periode van vijf maanden vormt de warmste tijd van het jaar, met de maanden juli en augustus als meest warme maanden. Wie van warmte houdt die kan tijdens deze twee zomermaanden prima van het buitenleven in het mooie Bremen genieten. Juli is het meest zonnig en met een gemiddelde maximumtemperatuur van 22,8 graden net een tiende graad warmer dan augustus. Juni is qua temperatuur bijna net zo aangenaam als juli en augustus. Kijkend naar de neerslagstatistieken dan is deze eerste zomermaand wat betreft hoeveelheid regen wat natter. In de praktijk regent het tijdens de andere twee maanden bijna net zo vaak.

Mei is samen met juli de zonnigste maand. Voor wie lekker buiten op het terras wil zitten of al wandelend door Bremen de zon op zijn of haar huid wil voelen, die heeft in mei een prima reismaand. Het nadeel van mei is dat je ook de pech kunt hebben dat je net een onbestendige periode treft.

Reisadvies - Bremen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bremen
Reisadvies - Bremen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bremen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.