Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

dominicaanse-republiek Beste reistijd voor Punta Cana

Wil je weten wanneer je het beste naar Punta Cana kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Punta Cana is volgens velen de mooiste strandbestemming binnen de Dominicaanse Republiek. De hagelwitte zandstranden worden zelfs vaak tot de top-10 stranden ter wereld gerekend. De combinatie van felblauwe zee, witte palmstranden en een warm tropisch klimaat maken van Punta Cana een absolute topbestemming als het aankomt op strandvakanties. De vele luxe hotelresorts die in Punta Cana in grote aantallen te vinden zijn zorgen ervoor dat het je hier aan bijna niets ontbreekt. Bijna niets, want op het gebied van leuke plaatsen, historische bezienswaardigheden of musea valt er hier amper wat te beleven. Wie voor een geweldige strandvakantie komt, die zit in Punta Cana prima!

Huwelijksreis

Wie op zoek is naar een geschikte huwelijksreis, die komt al snel bij Punta Cana terecht. Op sommige vluchten richting Punta Cana lijken meer pasgetrouwde stelletjes dan normale vakantiegangers te zitten. Wie in de eerste helft van het kalenderjaar trouwt, die heeft in Punta Cana meestal een prima bestemming voor een huwelijksreis. De maand mei kan aan de natte kant zijn.

De beste maanden voor Punta Cana

Het beste weer voor een strandvakantie in Punta Cana heb je van januari tot en met april. Dit is daarom de beste reistijd voor Punta Cana. Vanaf eind april neemt de kans op neerslag ineens toe, waardoor de meimaand wat minder zeker is wat betreft strandweer. Juni en juli zijn iets droger, maar ook benauwder door de toenemende relatieve luchtvochtigheid in combinatie met stijgende temperaturen. Het lijkt maar een klein verschil, 28 graden in februari of 32 graden in juli. De gevoelstemperatuur ligt een stuk verder uiteen. Bij een officiële temperatuur van 32 graden en een relatieve luchtvochtigheid van 75%, ligt de gevoelstemperatuur op 40 graden.

Tijdens de maanden januari tot en met april ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 27 tot 30 graden en is het ongeveer 80% van de tijd onbewolkt tot lichtbewolkt weer. In de loop van mei neemt dit flink af. Tussen half mei en eind september is de kans op half tot geheel bewolkt weer 75%. Ook dat hoort bij een tropisch klimaattype.

Orkanen

In Punta Cana kun je te maken krijgen met tropische stormen en zelfs orkanen. Dit is niet iets wat ieder jaar gebeurt. Ja, er komen in het orkaanseizoen orkanen voor in het Caribisch gebied. Dat betekent niet dat die automatisch richting Punta Cana trekken. Gemiddeld krijgt Punta Cana eens in de paar jaar te maken met een dergelijke tropische cycloon. Gelukkig kunnen orkanen redelijk op tijd voorspeld worden, waardoor de hotels de nodige maatregelen kunnen nemen. Er is zelden sprake van direct gevaar voor toeristen.

Reisadvies - Punta Cana
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Punta Cana
Reisadvies - Punta Cana
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Punta Cana

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.