Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

dominica Beste reistijd voor Dominica

Wil je weten wanneer je het beste naar Dominica kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het eiland Dominica is één van de vele pareltjes binnen het Caribisch gebied. Het groene eiland ligt oostelijk in de Caribische Zee en heeft een relatief ruig landschap, dat op sommige plekken onderbroken wordt door prachtige stranden. Dominica heeft niets te maken met de Dominicaanse Republiek, dat een geheel ander land binnen de Caraïben is. Dominica heeft een tropisch regenwoudklimaat dat ervoor zorgt dat het eiland zo heerlijk groen blijft. De vegetatie wordt van voldoende zonneschijn en regen voorzien. Dit groeizame weer is goed voor ongeveer tweeduizend millimeter regen per jaar.

Beste maanden

Dominica kent twee seizoenen: een relatief droog seizoen en een nat seizoen. Tijdens de drogere maanden valt er geregeld een bui, maar zijn de buien minder intens en duren vaak korter. Dit seizoen, dat van eind januari tot eind mei loopt, is de beste reistijd voor Dominica. Wie meer zekerheid wil hebben qua weer die kan het beste voor februari, maart of april kiezen voor een vakantie op Dominica.

De temperaturen zijn het hele jaar door tropisch. Overdag stijgt het kwik gemiddeld naar 28 tot 31 graden. Het wordt zelden veel heter dan dat. De luchtvochtigheid kan er wel voor zorgen dat het benauwd aanvoelt. Tijdens de natste maanden ligt de relatieve luchtvochtigheid gemiddeld tussen de 70 en 80 procent.

Orkanen

Dominica ligt in een regio waar orkanen voor kunnen komen. Grote tropische depressies ontstaan tussen Afrika en Amerika boven de Atlantische Oceaan. Deze enorme lagedruksystemen kunnen gevoed door het warme zeewater uitgroeien tot orkanen. Dit is geen fenomeen dat zich jaarlijks herhaalt. Er zit totaal geen vast ritme in het aantal orkanen dat Dominica bereikt. Soms kan het jarenlang rustig blijven en soms kunnen orkanen dicht elkaar opvolgen. De ligging in het uiterste oosten van het Caribisch gebied maken Dominica extra kwetsbaar voor orkanen. Dat komt omdat deze tropische stormen meestal geen ander land bereikt hebben voordat ze bij Dominica zijn. Daardoor hebben ze nog niet aan kracht ingeboet.

Reisadvies - Dominica
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Dominica
Reisadvies - Dominica
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Dominica

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.