Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

curacao Beste reistijd voor Curaçao

Curaçao is een zonbestemming bij uitstek. Wie voor een strandvakantie naar Curaçao wil reizen kan dat het hele jaar doen. Het aantal zonne-uren is met gemiddeld acht tot negen per dag vrij constant. De temperaturen liggen het hele jaar op voor strandvakanties ideale gemiddelden van 30 tot 33 graden overdag. In combinatie met de vele zonneschijn en het briesje wat op veel plekken van het eiland voelbaar is kun je bijna geen beter weer hebben om te luieren op het strand of langs het zwembad.

Als je kijkt naar de temperaturen en de kans op regen dan is februari tot en met juni de beste reistijd voor een vakantie op Curaçao. Januari is een goed alternatief, maar kan tijdens een actiever regenseizoen net iets natter en somberder zijn.

Het laatste kwartaal van het jaar geldt als het natte seizoen. Er is dan meer bewolking, er is een grotere kans op buien en de kans bestaat dat je een aantal overwegend sombere en natte dagen achter elkaar hebt.

Watersport

Voor watersporters zijn de omstandigheden vrijwel altijd uitstekend. Het zeewater heeft zeer aangename temperaturen van 26 tot 29 graden. Er is hier geen sprake van een koude onderstroom waardoor Curaçao ideaal is om te snorkelen of te duiken. In de periode juli tot en met november kan de zee wat onrustiger zijn vanwege depressies en orkaanactiviteit in de omgeving van Curaçao. Dat is echter meestal van vrij korte duur waarna de zee snel weer bijtrekt.

Actieve vakantie

Wie een actieve vakantie wil houden op Curaçao moet rekening houden met hitte en een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. Wandelen en fietsen is hier goed mogelijk, maar mijdt het middaguur indien dat kan, zorg voor goede kleding en schoenen en houd zeker rekening met het feit dat je veel water moet drinken. Mensen die in slechte lichamelijke conditie zijn moeten zich afvragen of de weersomstandigheden op het eiland voor hen wel; geschikt zijn. De warmte in combinatie met felle zon en vochtige lucht eisen wel de nodige conditie als je echt serieus wilt gaan sporten op het eiland.

Curaçao tijdens de schoolvakanties

Als je voor je vakantie op de een of andere manier gebonden bent aan de Nederlandse schoolvakanties, dan zijn de voorjaarsvakantie (ook wel krokusvakantie of carnavalsvakantie) en de meivakantie de beste periodes om een vakantie op Curaçao te vieren. De zomervakantie is iets natter, iets warmer en iets benauwder. Dat maakt Curaçao niet minder geschikt om in deze periode lekker voor een zonvakantie naar dit tropische eiland te vliegen.

De herfstvakantie is een twijfelgeval. Je kunt het geluk hebben dat je vrij veel zon en weinig regen ziet, maar het is ook mogelijk dat deze voorlaatste vakantie van het kalenderjaar tegenvalt qua weer of zelfs in het water valt. De dure kerstvakantieperiode is lekker om een winterzonvakantie te vieren. Beter een palmboom dan een kerstboom, toch? De decembermaand behoort op Curaçao wel tot één van de drie nattere maanden, waardoor uitbundig zonnig weer niet gegarandeerd is.

Reisadvies - Curaçao
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Curaçao
Reisadvies - Curaçao
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Curaçao