Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

cuba Beste reistijd voor Varadero

Wil je weten wanneer je het beste naar Varadero kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je een strandvakantie naar Cuba boekt, dan is er een redelijk grote kans dat je in Varadero terecht komt. Niet in de plaats zelf, maar in één van de hotels op het langgerekte schiereiland dat vanuit Varadero aan de Straat van Florida ligt. De vele kilometers aan zandstrand zorgen ervoor dat Varadero tot de meest bekende en best bezochte badplaatsen in het Caribisch gebied behoort. Veel van de hotels in Varadero hanteren een all-inclusive formule. Er zijn verschillende bars en restaurants in het centrum van de hotelzone, maar de meeste toeristen laten zich door het hotel van eten en drinken voorzien.

Het tropische savanneklimaat van Varadero zorgt ervoor dat je vele dagen van het jaar hier prima op het strand of aan het zwembad kunt vertoeven. De temperatuur loopt ongeveer 330 tot 340 dagen per jaar naar tenminste 25 graden op. Meer dan de helft van de tijd wordt de tropische grens van 30 graden gehaald. Bij een tropisch klimaat hoort behalve zon ook regen. Gemiddeld valt er zo'n 1400 millimeter regen per jaar. Dat is bijna twee keer zoveel dan in Nederland. Die regen valt vaak in de vorm van pittige tropisch buien. Als je kijkt hoeveel uur per jaar het regent in Varadero, dan overstijgt dat de Nederlandse statistieken niet. Het mooie aan een tropisch klimaat zoals dat hier heerst, is dat regen en wolken afgewisseld worden met veel zonuren. In Varadero mag je rekenen op ongeveer 2700 tot 3000 uur aan zonneschijn.

Varadero

Beste maanden voor Varadero

Varadero kent een droger seizoen met veel warme dagen, zonder dat het snel te heet of benauwd wordt. Dit is de periode december tot en met april. Vanwege het aangenamere weer is dit de beste reistijd voor Varadero. Deze winterzonperiode kent soms een paar dagen waarin het iets frisser is, met name in december, januari of februari. Maart en april zijn iets stabieler qua temperatuur.

Vanaf mei breekt het nattere seizoen aan. Dit is tevens de iets warmere periode (maxima van 30-33 graden gemiddeld). De kans op tropische stormen neemt dan ook toe. Zeer sporadisch kan er zelfs een orkaan in de buurt van Varadero komen. Gelukkig zijn die op tijd te voorpellen, waardoor de nodige veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden als dat nodig mocht zijn.

Varadero tijdens de schoolvakanties

Mocht je tijdens een officiële schoolvakantie naar Varadero op vakantie willen of moeten gaan, bijvoorbeeld omdat je met schoolgaande kinderen reist, dan is de voorjaarsvakantie qua weer de beste reistijd. De kerstvakantie is vaak ook aangenaam, maar dat is wel een relatief dure reisperiode. In de meivakantie kun je de pech hebben om in een nattere periode te vallen. Het voordeel is dan wel dat je twee weken op vakantie naar Varadero kunt gaan. De zomervakantie is een redelijk goede reistijd. Het is dan warm en vrij benauwd. Daarnaast moet je rekening houden met af en toe een regenbui en soms een ronduit onbestendige dag. De herfstvakantie heeft de slechtste kaarten wat betreft het weer. Het is nog steeds een aardige reisperiode, maar je kunt de pech hebben dat je strandvakantie in Varadero in het water valt.

Reisadvies - Varadero
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Varadero
Reisadvies - Varadero
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Varadero

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.