Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

comoren Beste reistijd voor de Comoren

Wil je weten wanneer je het beste naar de Comoren kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Comoren vormen een land binnen de gelijknamige archipel, waar ook het eiland Mayotte behoort. Dat eiland is geen onderdeel van het land Comoren, maar is een overzees departement van Frankrijk. De Unie der Comoren ligt in de Indische Oceaan, ten oosten van Mozambique en ten noordwesten van Madagaskar. De Comoren hebben een tropisch regenwoudklimaat (type Af binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger) waarbij de temperaturen vrij constant zijn en er twee seizoenen te onderscheiden zijn op basis van de hoeveelheden neerslag.

Beste reistijd

De periode december tot en met juli/augustus is de natte periode, waarbij januari duidelijk als natste maand gezien moet worden. De periode januari tot en met april is zo nat, dat wij niet zo snel een reis naar de Comoren aan zouden willen bevelen. Wie tijdens het winterzonseizoen naar de Comoren wil reizen, die heeft eigenlijk november als enige goede optie. De beste reistijd voor een vakantie op de Comoren is van augustus tot en met november. Dit is het drogere seizoen waarbij de zon geregeld schijnt op de nog onbedorven stranden van de Comoren. Regen blijft in dit seizoen zeker mogelijk. Vaak beperkt zich dat dan tot enkele regen- of onweersbuien, die vooral aan het einde van de dag ontstaan.

Orkanen

De Comoren ligt in een zone waar orkanen voor kunnen komen. Deze zware tropische stormen, die ook wel cyclonen genoemd worden, kunnen ontstaan tussen november en half mei. Als de eilanden van de Comoren getroffen worden door een orkaan dan kan dat enorme hoeveelheden regen en hoge windsnelheden met zich meebrengen. Het is geen jaarlijks terugkerend verschijnsel, maar je moet er rekening mee houden dat de kans bestaat dat je direct of indirect te maken krijgt met een orkaan. Omdat deze diepe depressies enkele dagen vooraf te voorspellen zijn, kunnen er op tijd maatregelen genomen worden als dat nodig mocht zijn.

Reisadvies - de Comoren
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Comoren
Reisadvies - de Comoren
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Comoren

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.