Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

bulgarije Beste reistijd voor Sunny Beach

Wil je weten wanneer je het beste naar Sunny Beach kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie in Bulgarije een strandvakantie boekt, die heeft een redelijke kans om in Sunny Beach terecht te komen. Op z'n Bulgaars heet deze badplaats Slantsjev Brjag en in het Nederlands wordt Sunny Beach ook wel Zonnestrand genoemd. Sinds het begin van deze eeuw is er flink geïnvesteerd om van Sunny Beach een goed bezochte badplaats te maken. En met succes! Inmiddels is dit de grootste badplaats aan de Zwarte Zee met meer dan 300.000 hotelbedden en op jaarbasis een paar miljoen toeristen die hier hun vakantie vieren. Sunny Beach biedt, naast strand en een groot aantal hotelresorts, verschillende manieren om te ontspannen. Denk aan waterparken, sportfaciliteiten en een druk uitgaansleven, dat opvallend betaalbaar is.

Het klimaat van Sunny Beach zorgt ervoor dat er in de winter bar weinig te beleven valt. Het is dan vrij koud. Van tijd tot tijd kan het zelfs extreem koud worden, als de wind vanuit het oosten of noorden ijskoude vrieslucht aanvoert. Pas aan het begin van het vakantieseizoen, zo rond begin mei, begint Sunny Beach tot leven te komen. Dat duurt zo tot in oktober.

De beste maanden voor Sunny Beach

Als je een vakantie in Sunny Beach wilt gaan vieren, dan is het weer een belangrijke factor. Zonder goed weer heb je eigenlijk niets te zoeken in deze badplaats. De beste reistijd voor Sunny Beach bestaat uit de periode juni tot half september. In deze periode is het overwegend zonnig en liggen de middagtemperaturen gemiddeld tussen de 23 en 30 graden. In de maanden juli en augustus liggen de maxima veelal tegen de dertig graden of soms iets hoger. Dit zijn daarom de allerbeste maanden voor een zonvakantie in Sunny Beach.

Sunny Beach tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de wettelijk vastgestelde schoolvakanties, dan is de zomervakantie veruit de beste reistijd voor een vakantie in Sunny Beach. Deze vakantieperiode biedt het meest stabiele weer in Sunny Beach. Wie in de meivakantie naar Sunny Beach wil reizen, die moet rekening houden met onvoorspelbaar weer en het feit dat de watertemperatuur van de Zwarte Zee nog vrij laag ligt: zo rond de 15 graden. De herfstvakantie biedt ook niet de beste perspectieven. Omdat deze zo halverwege oktober valt, bestaat de kans op te koel weer. Het aantal uren zonneschijn is dan redelijk afgenomen ten opzichte van de zomer.

Reisadvies - Sunny Beach
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sunny Beach
Reisadvies - Sunny Beach
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sunny Beach

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.