Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor de Vlaamse kust

Wil je weten wanneer je het beste naar de Vlaamse kust kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Vlaamse kust is het enige kustgebied van België. Deze kuststrook ligt langs de Noordzee en behoort tot de meest geliefde vakantieregio's van het land. In de zomermaanden is het druk in de vele badplaatsen die hier liggen, zoals De Haan, Knokke, Blankenberge en De Panne. Want hoewel de stranden aan de Vlaamse kust alle tijden van het jaar hun charme hebben, zijn het de warmste maanden die het meest geliefd zijn om de Vlaamse kust te bezoeken.

De beste reistijd voor een vakantie aan de Vlaamse kust is van juni tot begin september. Omdat het zeewater in juni nog aan de frisse kant. Pas in juli is het enigszins aangenaam om in de Noordzee te gaan zwemmen. De maand september kan verschillende kanten uitgaan. Vooral in het begin van september bestaat er een goede kans op warme en zelfs zomerse dagen, met temperaturen die de 25 graden aantikken. In de loop van de maand wordt die kans steeds kleiner.

Vlaamse kust

Hoogseizoen

De maanden juli en augustus zijn hoogseizoen aan de Vlaamse kust. De vraag naar hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en campingplaatsen overstijgt dan meestal het aanbod. Op tijd reserveren is daarom aangeraden, zeker als je direct bij aan het strand wilt overnachten. Hoogseizoen aan de Vlaamse kust betekent ook volle treinen en files richting de kustplaatsen. Als je daar gearriveerd bent is het vaak lastig om een gunstig gelegen parkeerplek te vinden. Als je een accommodatie aan de kust boekt, is het handig om te kijken of een privéparkeerplaats inbegrepen is.

Reisadvies - de Vlaamse kust
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Vlaamse kust
Reisadvies - de Vlaamse kust
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Vlaamse kust

Beste reistijd voor bestemmingen in de Vlaamse kust

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Vlaamse kust? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.