Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Oostende

Wil je weten wanneer je het beste naar Oostende kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Oostende is de grootste plaats aan de Belgische kust. Het is feitelijk de enige echte stad aan het 67 kilometer lange kustgebied van België. Dat zorgt ervoor dat Oostende meer is dan alleen een strandbestemming. Natuurlijk is voor velen het strand en de zee de belangrijkste reden om een vakantie in Oostende te vieren of een dagtrip naar Oostende te maken. Het mooie aan deze plaats is dat strandweer niet noodzakelijk is om je hier te vermaken. Je kunt hier prima je tijd vullen met andere activiteiten dan zonnebaden.

Oostende

Het gematigde zeeklimaat zorgt ervoor dat Oostende te maken heeft met vier seizoenen. Het zomerseizoen is de periode met de grootste kans op goed strandweer. In de maanden juni, juli en augustus stijgt het kwik geregeld naar waardes die richting de 25 graden gaan. Heel af en toe komt er zelfs een tropische dag voor in Oostende. Door de temperende werking van de ligging aan zee is die kans wel een stuk kleiner dan verder landinwaarts.

De beste reistijd voor een strandvakantie in Oostende is van juli tot augustus. Je mag de maand juni er ook nog bijpakken als je niet bang bent voor te koud zeewater. Want het is een gegeven dat het Noordzeewater in de eerste zomermaand nog fris is. In juli is de zee al wat beter opgewarmd. Tijdens de zomer is de kans op goed strandweer (minstens 22-23 graden en veel zon) ongeveer 55 tot 65 procent. Je merkt wel duidelijke verschillen per zomer. Soms heb je te maken met echte Belgische zomers, die net als de Nederlandse zomers wispelturig zijn. De laatste jaren neemt als gevolg van klimaatverandering de kans op een warmere zomer toe.

Reisadvies - Oostende
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Oostende
Reisadvies - Oostende
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Oostende

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.