Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Luik

Wil je weten wanneer je het beste naar Luik kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Luik is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Luik heeft van oorsprong het imago van een industriestad. De laatste jaren merk je dat de stad aan het transformeren is tot een leuke citytripbestemming. Voor Nederlanders ligt Luik vaak net wat ongunstiger dan bijvoorbeeld een stad als Antwerpen. Alleen voor wie in de zuidelijke helft van de provincie Limburg woont is Luik prima aan te rijden. Vandaar dat de meeste Nederlanders die Luik bezoeken dat doen terwijl ze een vakantie in de buurt bezoeken. Zo is Luik prima bereikbaar voor wie een vakantie viert in de noordelijke regionen van de Ardennen.

Luik heeft een gematigd maritiem klimaat, dat binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger aangeduid wordt met de lettercode Cfb. Dit is een typisch vierseizoenenklimaat met relatief milde winters en gematigde zomers. In het geval van Luik ligt de gemiddelde maximumtemperaturen in juni rond de 21 graden en in de warmste maanden juli en augustus rond de 23 graden. Deze drie zomermaanden vormen samen met de wat koelere maanden mei en september de beste reistijd. Wie naar Luik wil reizen en een redelijke kans wil hebben op goed weer, die doet dat dus het beste tussen mei en september. De rest van het jaar is het koeler en somberder.

Neerslag valt er gedurende het hele jaar. Het maakt daarbij weinig uit of je in de winter, de lente, de zomer of de herfst naar Lui reist. Het enige verschil is dat je in de zomer vaker te maken hebt met grotere hoeveelheden binnen een korter tijdsbestek. Deze zomerse buien kunnen gepaard gaan met fel onweer.

Reisadvies - Luik
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Luik
Reisadvies - Luik
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Luik

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.