Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Belgie2 Beste reistijd voor Brugge

Wil je weten wanneer je het beste naar Brugge kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Vlaamse stad Brugge behoort internationaal tot de best bezochte steden van België. Onder Nederlanders is Brugge de nummer twee stedentripbestemming, na Antwerpen. Brugge heeft door de ligging vlak bij zee te maken met een gematigd maritiem klimaat. Kenmerkend zijn de ietwat mildere winters en de gematigde zomers. Brugge kent vier seizoenen, waarbij de zomer het warmste is. Meteorologisch begint de zomer op 1 juni en eindigt deze op 31 augustus. In de praktijk komen zomerse temperaturen van 25 graden of hoger soms ook voor in de maanden mei en september.

De beste reistijd voor een bezoek aan Brugge is van mei tot en met september. Je heb dan een vrij goede kans op aangename weersomstandigheden. Hartje zomer liggen de temperaturen overdag vaak boven de twintig graden, wat het buitenleven in Brugge ten goede komt. Op de terrassen van Brugge is het dan heerlijk vertoeven. Wie kiest voor een boottocht die heeft in deze periode ook de beste reistijd.

Brugge

Winters Brugge

De historische binnenstad van Brugge wordt vooral als 'gezellig' en 'romantisch' omschreven. Dat is in de winterperiode net zo zeer van toepassing als tijdens de andere seizoenen. Zo vind hier in december de jaarlijkse kerstmarkt plaats en zijn de straten met feeërieke verlichting extra gezellig gemaakt. In deze setting is een rondrit met de paardenkoets, onder een dekentje tegen de kou, misschien nog wel leuker dan in het warmere seizoen.

Vermijd de weekeinden

Het is in Brugge vrijwel altijd druk. Wie de beste prijzen wil hebben voor een hotelkamer die kan de weekeinden beter vermijden. De vrijdagnacht en zaterdagnacht zijn over het algemeen de meest geliefde momenten om in Brugge te blijven slapen. Als het mogelijk is, kijk dan of je je stedentrip naar Brugge doordeweeks kunt plannen.

Reisadvies - Brugge
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Brugge
Reisadvies - Brugge
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Brugge

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.