Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

bahrein Beste reistijd voor Bahrein

Wil je weten wanneer je het beste naar Bahrein kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Bahrein is een in de Perzische Golf eilandstaat die bestaat uit 33 eilanden. Door de geografische ligging heeft Bahrein te maken met een warm woestijnklimaat, dat zich laat kenmerken door hete droge zomers en zeer milde winters die eveneens weinig neerslag laten zien. Op basis van het aantal uren zonneschijn en neerslag kun je eigenlijk het hele jaar door naar Bahrein reizen. Het zijn de temperaturen die het reiscomfort in dit geval bepalen.

Beste maanden

Vanwege de extreme hitte die in hier in het zomerseizoen voorkomt kun je beter in het winterseizoen naar Bahrein reizen. De periode november tot en met april is daardoor de beste reistijd voor een bezoek aan Bahrein. Het is dan 's middags ongeveer 20 tot 30 graden, met in november en april af en toe uitschieters naar boven. Het aantal regendagen blijft dan beperkt tot gemiddeld één tot drie dagen per maand.

De hete zomers

Wil je in de zomer naar Bahrein reizen? Wij zouden je aan willen raden om dit te heroverwegen, tenzij je geen andere opties hebt. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen in de heetste zomermaanden rond de veertig graden. De fel brandende zon en de vrij hoge relatieve luchtvochtigheid maken het voor het gevoel nog wat warmer. Dit zijn niet de beste omstandigheden om in de straten van Bahrein rond te lopen. Zelfs op het strand of aan het zwembad is het dan amper uit te houden.

Wind

Er komen in Bahrein twee soorten wind voor die een flinke impact kunnen hebben op de weersomstandigheden en de luchtkwaliteit. De bekendste wind is de Shamal. Deze noordwestelijke wind voert grote hoeveelheden zand en stof aan uit Irak en Saoedi-Arabië, waardoor de zichtbaarheid op straat flink gereduceerd kan worden en de temperatuur omhoog kan schieten. Dit verschijnsel laat zich vooral in de zomermaanden juni en juli zien. Een andere wind die kan waaien in Bahrein is de Qaws. Dit is een zuidelijke wind die vooral in het voorjaar voorkomt, maar zich ook gedurende andere maanden kan manifesteren. Deze hete wind kan de nodige hoeveelheid stof of zand meevoeren. Een effect dat altijd plaatsvindt bij de Qaws, is dat de temperatuur even flink stijgt. Denk aan 30 graden Celsius of meer in de winter en temperaturen van veertig graden in het voorjaar.

Ramadan

Omdat Bahrein een overwegend islamitisch land is, zul je het hier merken zodra de vastenmaand plaatsvind. Tijdens de ramadan is het lastig om overdag aan eten of drinken te komen. In het openbaar voedsel of drank nuttigen is dan ongepast, ook voor toeristen. Omdat de ramadan gekoppeld is aan de islamitische kalender, verspringt deze periode ieder jaar. Kijk daarom voor je een reis naar Bahrein boekt wanneer de ramadan valt.

Reisadvies - Bahrein
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bahrein
Reisadvies - Bahrein
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bahrein

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.