Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

bahamas Beste reistijd voor de Bahama's

Wil je weten wanneer je het beste naar de Bahama's kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Hoewel de temperaturen op de Bahamas vrijwel het hele jaar aangenaam tot zeer aangenaam zijn, is er wel degelijk sprake van een beter reisseizoen en een wat minder geschikte periode om deze prachtige eilanden te bezoeken. Dat komt omdat er wel verschillen zijn in de neerslaghoeveelheden en het aantal uren zonneschijn per maand. In de wintermaanden is het zomers weer met een vrij lage kans op regen of onweer. De periode december tot en met april is de daarom de beste reisperiode voor de Bahamas. Dat weten de Amerikanen echter ook en daarom is dit seizoen vaak wat duurder en drukker dan andere periodes. Vanaf mei tot en met november is het warmer, maar neemt ook de kans op neerslag toe.

Orkanen

Wie de pech heeft dat er in het orkaanseizoen (juni t/m november) een flinke tropische depressie of erger nog (een orkaan) voor zijn kiezen krijgt zal te maken hebben met een aantal dagen slecht tot zeer slecht weer. Deze kans is niet groot, maar wel aanwezig. Soms kan een orkaan uitgroeien tot een zware orkaan met een vernietigende kracht. In dat geval zijn er maar twee opties: evacueren of schuilen. Gelukkig komt een orkaan nooit onverwacht. Vaak weet men dagen vooraf of er een kans bestaat dat een zware tropische storm richting de Bahama's kan trekken, zodat er op tijd de nodige maatregelen genomen kunnen worden.

Bahama's als cruisebestemming

De Bahama's zijn een geliefde bestemming voor verschillende cruiseroutes die onder andere vanuit Florida en Puerto Rico vertrekken. Wie naar de Bahama's wil cruisen, die doet dat het beste tussen december en half mei. Is rustig vaarwater essentieel, plan je cruisevakantie dan in de maanden januari, februari of maart in. De kans op harde wind met hogere golven is dan het kleinst.

Reisadvies - de Bahama's
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Bahama's
Reisadvies - de Bahama's
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Bahama's

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.