Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Het klimaat van het Midden-Oosten

Als men het over het klimaat van het Midden-Oosten heeft wordt er vaker gesproken over het politieke klimaat dan over het weer. Geen gebied ter wereld waar zoveel conflicten zijn op internationaal gebied dan deze regio. Het aantal landen dat tot het Midden-Oosten behoort verschilt per bron. Als je kijkt naar een combinatie van geografische ligging en politiek dan horen de volgende landen/gebieden tot het Midden-Oosten:
Bahrein,Egypte, Irak, Iran, Israël, Jemen, Jordanië, Koeweit, Libanon, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten. Soms worden ook omliggende landen als Turkije en Afghanistan er bij gerekend of landen die politiek gezien aansluiten bij de ideeën en idealen van het gros van de landen uit het Midden-Oosten. Voorbeelden hiervan zijn Libië, Pakistan, Somalië en zelfs Marokko.

De klimaten in deze regio bestaan vooral uit droge woestijn- en steppeklimaten aangevuld met warme zeeklimaten. Kenmerkend zijn de vele zandstormen die voor kunnen komen op het Arabische schiereiland, de enorme hitte die in veel landen in de zomer heerst en de grote temperatuursverschillen tussen zomer en winter in landen zoals Iran en Irak. De barre weersomstandigheden hebben al menig soldaat in deze regio getergd.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land in het Midden-Oosten. Binnen de verschillende landen in deze regio kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen één maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.