Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Het klimaat van Afrika

Afrika is een werelddeel dat heel gemakkelijk geassocieerd wordt met tropische hitte, dorre woestijnen en regenwouden waar veel regen valt. Voor een deel klopt dit beeld, maar het klimaat van Afrika is toch echt wat genuanceerder dan veel mensen denken. Zo zijn er de beruchte woestijnwinden die in het noorden van Afrika het dagelijks leven compleet stil kunnen leggen. Sneeuw in Afrika? Jazeker, ook op dit continent sneeuwt het wel eens. Zo kun je in Marokko skiën in de wintersportgebieden in het Hoge Atlasgebergte. Wist je dat Egypte een van de meest zonzekere bestemmingen is van de hele wereld en dat het zuidoosten van Afrika regelmatig geteisterd wordt door tropische stormen of zelfs orkanen?

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land in het werelddeel Afrika. Binnen de verschillende Afrikaanse landen kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.

Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld binnen één maand vallen. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale uv-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven van wat voor weer ze binnen een bepaalde reisperiode mogen verwachten.