Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

vlag-zwitserland Beste reistijd voor Zürich

Wil je weten wanneer je het beste naar Zürich kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Zürich is de grootste stad en economisch gezien de belangrijkste stad van Zwitserland. Het is echter niet de hoofdstad van het land. Dat is Bern. In Zürich is de Zwitserse beurs gevestigd, net als veel grote banken. Wereldwijd behoort Zürich tot de grotere financiële centra. Daarnaast is Zürich ook gewoon een buitengewoon leuke stad om te bezoeken. Je vindt hier tal van mooie gebouwen en vooraanstaande musea. Er is voldoende te zien en te doen om je meerdere dagen bezig te houden. Vanuit Zürich kun je gemakkelijk uitstapjes maken naar de Alpen. Zo kun je in de winter een combinatie maken van een wintersportvakantie in de Zwitserse Alpen en een stedentrip naar Zürich.

Het gematigde klimaat van Zürich zorgt ervoor dat je hier niet zo snel te maken zult krijgen met extreme weersomstandigheden. Daarom kun je Zürich eigenlijk het hele jaar door bezoeken. In de winter wordt het niet zo snel extreem koud en in de zomer kun je soms geheel tevergeefs wachten tot het kwik een keer richting de dertig graden schiet. Het komt weleens voor dat het tropisch warm wordt in Zürich, met name in juli en augustus. Het is echter niet gebruikelijk dat dit vaak voorkomt. Een gemiddeld jaar telt in Zürich ongeveer 5 tot 8 tropische dagen.

De beste maanden om Zürich te bezoeken

Als je voor een stedentrip naar Zürich wilt reizen, dan is het goed te weten dat het iedere maand van het jaar kan regenen en dat de hoeveelheden per maand elkaar amper ontlopen. In de winter kan neerslag in de vorm van sneeuw uit de hemel vallen. Soms blijft dit meerdere lagen of langer liggen, soms is de witte laag dezelfde dag nog verdwenen. Als je enigszins lekker weer wilt hebben tijdens je bezoek aan Zürich, kies dan voor een reis in de periode mei tot en met september. Dit is de beste reistijd voor de Zwitserse goudstad Zürich.

Goedkopere periodes

Genève is een dure bestemming, maar het hangt er wel een beetje vanaf wanneer je reis plaatsvindt. Zo zijn hotelkamers extra duur op het moment dat er een grote beurs of een congres op de kalender staat. Omdat Genève vooral zakenreizigers aantrekt, zijn doordeweekse dagen vaak duurder dan de weekeindes. Daarnaast zie je vaak dat in de maanden juli en augustus er minder vraag is door zakelijke reizigers. Dat kan leiden tot wat goedkopere hotelkamers, zeker als ze wat meer buiten het centrum gelegen zijn.

Reisadvies - Zürich
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Zürich
Reisadvies - Zürich
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Zürich

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.