Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

vlag-zwitserland Beste reistijd voor Wallis

Wil je weten wanneer je het beste naar Wallis kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je prachtige foto's van Zwitserland ziet, dan is de kans vrij groot dat deze in Wallis genomen zijn. Dit kanton is misschien wel de mooiste streek van heel Zwitserland. Het is er bergachtig met centraal door Wallis het Rhônedal. De Rhône ontspringt hier in Wallis uit de Rhônegletsjer. Aan beide zijden van het dal steken indrukwekkende bergen omhoog, zoals de zeer herkenbare Matterhorn die een hoogte heeft van 4478 meter en de Dufourspitze die na de Mont Blanc de tweede berg in Zwitserland is qua hoogte (4634 meter). Deze berg ligt op de grens van Zwitserland en Italië, maar de top bevindt zich aan de Zwitserse zijde. Wallis is erg populair om te wintersporten in de winter en om aan wandelen en bergbeklimmen te doen in het zomerseizoen. In het kanton Wallis liggen meerdere meren, die soms felblauw van kleur zijn omdat het vooral uit smeltwater van de gletsjers bestaat.

Wallis kent een mix van klimaattypes. In de lager gelegen gebieden is er vooral sprake van een gematigd continentaal klimaat, terwijl de hogere pieken een hooggebergteklimaat kennen. Dan zit je al ver boven de boomgrens en is er op sommige plekken sprake van eeuwige sneeuw. Wie meerdaagse trektochten gaat houden die zal rekening moeten houden met de hoogte (ijle lucht) en mogelijke plotse weersveranderingen.

De beste maanden voor Wallis

Als je wilt gaan wandelen, bergen wilt gaan beklimmen of op andere wijze actief bezig wilt zijn in Wallis, dan is het zomerseizoen daar het beste seizoen voor. Garantie qua weer heb je nooit in Wallis, maar de kans op goede weersomstandigheden is het grootste in de periode half mei tot eind augustus. Dit is daarom de algemeen beste reistijd voor Wallis. Wil je vooral wat hogere temperaturen, kies dan voor de periode juli tot eind augustus. Op de lager gelegen plekken zijn warme en zomerse dagen dan goed mogelijk.

Wintersport in Wallis

Het wintersportseizoen in Wallis duurt land. Op veel plekken kun je al in november de pistes op en duurt het seizoen tot ver in april of zelfs tot in mei. Omdat de temperaturen op hogere hoogtes diep kunnen zakken en de wind het voor het gevoel extra koud kan maken, is de periode half februari tot begin april de beste reistijd om te gaan skiën of snowboarden in Wallis.

Reisadvies - Wallis
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Wallis
Reisadvies - Wallis
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Wallis

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.