Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

vlag-zwitserland Beste reistijd voor Genève

Wil je weten wanneer je het beste naar Genève kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Genève is een stad gelegen in het zuidwesten van Zwitserland. Genève ligt tegen de grens met Frankrijk aan en is tevens gelegen aan het Meer van Genève. Als je kijkt naar wie Genève bezoeken, dan blijkt er een relatief groot deel uit zakenreizigers te bestaan. Als stedentripbestemming schrikt Genève menig toerist af vanwege de hoge verblijfskosten in de stad. Hotelkamers zijn vrij prijzig, de horeca is duur en wie hier gaat winkelen die kan net zo goed een twee hypotheek op zijn woning afsluiten. Een stad als Genève past misschien beter bij mensen die niet zo zeer op een euro meer of minder hoeven te letten.

Het klimaat van Genève zorgt ervoor dat het weer alle seizoenen enigszins gematigd is. In de winter wordt het in deze stad lang niet zo koud als in de berggebieden van Zwitserland en in de zomer kan het zomers warm worden, maar wordt het niet zo snel bloedheet. Er komen in juli en augustus zeker wel enkele tropische dagen voor. Vaker blijven de maximumtemperaturen in de zomer bij een graad of 23 tot 27 hangen. Warmer hoeft niet in een stad als Genève.

De beste maanden voor Genève

Er van uitgaande dat het weer een belangrijke factor is voor je reis naar Genève, dan zijn de maanden mei, juni en september goede maanden om deze trip te maken. Wie niet bang is voor wat warmte, die kan ook prima in de maanden juli en augustus naar Genève reizen. Samengevat is dus de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Genève.

Goedkopere periodes

Genève is een dure bestemming, maar het hangt er wel een beetje vanaf wanneer je reis plaatsvindt. Zo zijn hotelkamers extra duur op het moment dat er een grote beurs of een congres op de kalender staat. Omdat Genève vooral zakenreizigers aantrekt, zijn doordeweekse dagen vaak duurder dan de weekeindes. Daarnaast zie je vaak dat in de maanden juli en augustus er minder vraag is door zakelijke reizigers. Dat kan leiden tot wat goedkopere hotelkamers, zeker als ze wat meer buiten het centrum gelegen zijn.

Reisadvies - Genève
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Genève
Reisadvies - Genève
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Genève

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.