Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

vlag-zwitserland Beste reistijd voor Davos

Wil je weten wanneer je het beste naar Davos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je het hebt over wintersport, dan behoort Zwitserland zeker tot de mooiste landen ter wereld om aan verschillende facetten van wintersport te doen. Met name voor skiërs en snowboarders is Zwitserland een droombestemming. Helaas blijft het voor sommigen bij dromen, want het is absoluut geen goedkoop land om op wintersportvakantie te gaan. Accommodaties, skilessen, skiliftpassen en horeca zijn in Zwitserland aanzienlijk duurder dan in buurland Oostenrijk. De in het kanton Graubünden gelegen stad Davos mag tot de meest geliefde wintersportplaatsen van Zwitserland gerekend worden. Jaarlijks komen duizenden wintersporters naar Davos om allerlei winterse sporten te beoefenen. Daarnaast staat Davos bekend als plek waar astma behandeld wordt. Het Nederlands Astmacentrum Davos staat bekend om de uitstekende resultaten die hier behaald worden. Dat is mede te danken aan het ontbreken van allergenen op een hoogte van 1700 meter boven de zeespiegel.

De beste maanden voor Davos

Davos is ene bestemming die je zowel in de zomer als in de winter kunt bezoeken. Het stadje staat vooral bekend als wintersportbestemming, maar wordt ook in het zomerseizoen goed bezocht. Er zijn goede hotels en restaurants gevestigd, wat natuurlijk een pluspunt is. Daarnaast is Davos een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen in de Zwitserse Alpen en voor allerlei andere uitstapjes of activiteiten in de omgeving. De grootste kans op mooi weer in Davos heb je in de maanden juni, juli en augustus. Dit is daarom de beste reistijd voor Davos. In de middag liggen de temperaturen rond een aangenaam gemiddelde van 21 tot 23 graden en het dagelijks gemiddelde aan zonneschijn bedraagt 7 tot 8 uur. Wel blijft er een kans op regenbuien of bewolkte dagen, ook in de zomer.

Wintersport in Davos

In en rond Davos kun je niet alleen prima skiën of snowboarden. Er zijn volop mogelijkheden om te langlaufen en te schaatsen. De grote natuurijsbaan is in 2016 helaas gesloten. De beste maanden voor een wintersportvakantie in Davos zijn januari, februari en maart. In november kun je vaak al op de piste staan, maar de beste sneeuwcondities heb je vooral in februari. In totaal ligt er rond Davos meer dan 230 kilometer aan pistes die liggen op hoogtes tussen de 810 en 2844 meter.

Reisadvies - Davos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Davos
Reisadvies - Davos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Davos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.