Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

zuid-korea Beste reistijd voor Seoul

Wil je weten wanneer je het beste naar Seoul kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De metropool Seoul is niet alleen de grootste stad van Zuid-Korea, Seoul behoort tevens tot de grootste steden ter wereld. Een groot deel van de Nederlanders die een vakantie in Zuid-Korea viert, bezoekt daarbij ook Seoul. Vaak begint en/of eindigt een rondreis door dit fascinerende land met een paar dagen in Seoul. Je zult minstens enkele dagen nodig hebben om een goede indruk te krijgen van wat er allemaal te zien en te doen is in deze wereldstad.

Seoul heeft te maken met een vrij bijzonder klimaattype: het warme chinaklimaat. Dat leidt tot koele winters en warme zomers, die opvallend nat zijn. Deze zomerse moessonperiode is kenmerkend voor het klimaat dat in Seoul heerst.

Beste maanden

Vanwege de natte zomermaanden, waarbij vooral de maanden juli en augustus zeer nat kunnen zijn, valt de beste reistijd voor Seoul in het voorjaar en najaar. Met name de maanden april, mei en oktober bieden vaak goede weersomstandigheden voor een vakantie in Seoul. Tijdens deze maanden liggen de maximumtemperaturen gemiddeld ergens tussen de 15 en 26 graden Celsius. Begin april kan iets koeler zijn, terwijl eind mei iets warmer kan zijn. Er bestaat altijd wel een kans op een regenbui, maar niet zoals in de zomer. Dan kun je dagen met langdurige en zware regenval hebben. April en mei zijn de meest zonnige maanden van het jaar.

De zomer in Seoul

Op het moment dat de moessonperiode begint in Seoul, merk je dat de bewolking steeds vaker de overhand krijgt. Het aantal dagen met neerslag neemt toe, net als de hoeveelheden. In juli en augustus moet je er niet van staan te kijken als er soms wel 400 millimeter regen in een maand valt. In extreme maanden kan dat nog erger zijn. In combinatie met de vrij hoge temperaturen (gemiddelde maxima van 27 tot 30 graden) zorgt dit voor klam en benauwd weer. De relatieve luchtvochtigheid kan oplopen tot meer dan 90%. Hierdoor komt de gevoelstemperatuur vaak hoger uit dan de daadwerkelijk gemeten temperatuur.

Reisadvies - Seoul
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Seoul
Reisadvies - Seoul
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Seoul

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.