Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

zuid-georgie Beste reistijd voor Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Wil je weten wanneer je het beste naar Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De kans dat je op een verjaardagsfeestje iemand spreekt die naar Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden op vakantie geweest is, is klein. Deze bijzondere bestemming behoort tot meest afgelegen plekken ter wereld. Dat komt omdat er geen internationale vliegvelden liggen en je via de oceaan naar deze eilanen moet reizen, ben je nogal even onderweg. Het is niet alleen een lange reis om er te komen, het is bovenal een kostbare expeditie.

De ligging boven de zuidpoolcirkel zorgt ervoor dat de Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden een koude bestemming is. De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Europa. Dat komt door de ligging op het zuidelijk halfrond, waar de zomers tijdens onze winters vallen en de winter halverwege het kalenderjaar vallen. Het klimaat op de eilanden laat zich het beste omschrijven als een toendraklimaat met op de hogere hoogtes een poolklimaat.

Beste maanden

De beste reistijd voor een reis naar Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden is van december tot en met maart. Dit is tijdens de lokale zomer. De temperaturen liggen overdag dan gemiddeld ruim boven het vriespunt en in de nacht rond het vriespunt. In het binnenland kan het, zeker op hogere hoogte, wel een stuk koeler zijn.

Wie op andere momenten van het jaar naar Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden wil reizen die krijgt te maken met lagere temperaturen, veel kortere dagen en daardoor minder zonneschijn. Aan de kusten liggen de maximumtemperaturen dan rond de nul graden terwijl het landinwaarts flink kan vriezen. In de winter valt alle neerslag in de vorm van sneeuw, terwijl het 's zomers ook kan regenen. Op jaarbasis valt er gemiddeld 1200 tot 1500 millimeter neerslag.

Reisadvies - Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden
Reisadvies - Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.