Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Seattle

Wil je weten wanneer je het beste naar Seattle kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Voor veel toeristen die het noordwesten van de Verenigde Staten bezoeken, is Seattle het begin- en/of eindpunt. Deze stad is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Washington. Seattle is mede bekend vanwege de bedrijven Boeing en Starbucks, die hier hun hoofdvestigingen hebben. De Boeing-fabriek staat officieel in Everett; een stadje op een half uurtje rijden van Downtown Seattle. Populaire bezienswaardigheden in de stad zelfs zijn de Space Needle en de Pike Place Market.

Het gematigde zeeklimaat van Seattle zorgt voor milde winters met vrij veel neerslag en gematigde zomers waarin zonnige warme dagen afgewisseld worden met wat grijzere koelere dagen. De temperaturen liggen op een ongeveer gelijkbaar niveau dan die in Nederland. De wintermaanden zijn iets warmer, waardoor de kans op vorstdagen en sneeuw afnemen.

Seattle

De beste maanden voor Seattle

Als je naar Seattle wilt reizen, dan zijn de zomermaanden het meest aangenaam om dat te doen, aangevuld met de maanden mei en september. De beste reistijd voor Seattle is daardoor van mei tot en met september. Dit is de periode met de minste kans op een regenbui, het meeste aantal uren zonneschijn en de meest aangename temperaturen. In het geval van Seattle is het zo dat de gemiddelde waardes een duidelijke richtlijn bieden waar niet al teveel vanaf geweken wordt. Toch kan het voorkomen dat de temperaturen op een bepaald moment flink afwijken van normaal.

Seattle in het winterseizoen

In de winter is Seattle aan de koele kant, vrij nat en vaak grijs. Het is daardoor niet de meest uitnodigende reistijd om Seattle te bezoeken. Het reizen in de winter heeft wel als voordeel dat je een bezoek aan Seattle kunt combineren met skiën in de omgeving. Op nog geen honderd kilometer van de stad kom je de eerste wintersportgebieden al tegen.

Reisadvies - Seattle
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Seattle
Reisadvies - Seattle
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Seattle

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.