Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Washington

Wil je weten wanneer je het beste naar Washington kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Washington ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het is op Alaska na de meest noordwestelijke staat van het land. Washington heeft niets te maken met de hoofdstad van de VS: Washington D.C.. Die ligt aan de andere kant van het land. Washington is vooral een geliefde staat onder mensen die voor de natuur naar Amerika op vakantie gaan. Je vindt hier verschillende prachtige natuurgebieden zoals Mount Rainier, de Olympic Mountains en de San Juan Islands. Door de staat liggen meerdere scenische routes, zoals de US Route 2 die je langs bijzondere plaatsen zoals Wenatchee, Snohomish en Leavenworth voert. Washington biedt veel mogelijkheden voor lange wandeltochten, picknicks met een geweldig uitzicht en allerlei andere outdooractiviteiten.

Hoewel Washington niet de grootste staat van de VS is (qua oppervlakte staat Washington pas op de 18e plek), laat Washington wel een grote diversiteit in het weer en klimaat zien. De ligging aan de Stille Oceaan in combinatie met de verschillende berggebieden zorgt voor grote verschillen in de hoeveelheden neerslag. In het westen van Washington komen gebieden voor met meer dan 3000 millimeter neerslag op jaarbasis, terwijl er in de oostelijke helft plekken zijn waar de jaarlijkse neerslagsom onder de 200 millimeter blijft. In de winter valt neerslag vaak in de vorm van sneeuw, vooral in de berggebieden. Daarom kun je in Washington prima aan wintersport doen. De staat telt een groot aantal goede skigebieden.

De beste reistijd om Washington te bezoeken is van juni tot en met september. In de meimaand is het over het algemeen ook prima weer in Washington, maar kan er nog sneeuw en ijs in de hoger gelegen gebieden voorkomen. Dat kan hikes wat lastiger maken op het moment dat je de bergen in gaat. De zomermaanden juli en augustus zijn het warmste en droogst in Washington. Op het moment dat je de natuur in trekt moet je wel rekening houden met de kans op een weeromslag. Je zou de eerste niet zijn die verrast wordt door een flinke regen- of onweersbui, terwijl er eerst geen wolkje aan de lucht was.

Reisadvies - Washington
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Washington
Reisadvies - Washington
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Washington

Beste reistijd voor bestemmingen in Washington

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Washington? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.