Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Honolulu

Wil je weten wanneer je het beste naar Honolulu kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Binnen de Verenigde Staten van Amerika geldt de staat Hawaii tot de allerbeste strandbestemmingen. Daarnaast biedt deze tropische staat een weelderige natuur, een bijzonder Polynesische cultuur en adembenemende zonsondergangen. Honolulu is de grootste stad binnen Hawaii en tevens de hoofdstad van deze staat. De ligging in de Stille Oceaan zorgt voor een aangenaam tropisch klimaat. Honolulu ligt aan de zuidkant van het eiland Oahu. Dat is aan de lijzijde van de bergen. De beschutte ligging zorgt ervoor dat er veel minder neerslag valt in Honolulu dan aan de noordoostelijke kant van het eiland.

Beste maanden voor Honolulu

De beste reistijd voor een vakantie naar Honolulu is van mei tot en met oktober. Dit is de lokale zomer, waarin het wat warmer is en de zon meer schijnt. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen in de zomerperiode tussen de 29 en de 33 graden Celsius. De minima liggen dan veelal ruim boven de twintig graden. Een regenbui is het hele jaar door mogelijk, maar is in de periode april tot en met half oktober kleiner dan tijdens de koelere winter.

Omdat Amerikanen vooral tijdens de zomervakantie en de feestdagen in december (Kerstmis en Oud&Nieuw) vliegen, is dit hoogseizoen. De beschikbaarheid van accommodaties is dan kleiner, wat de prijzen flink opdrijft.

Honolulu als winterzonbestemming

Je kunt het hele jaar door naar Honolulu reizen voor een zonvakantie. De winters zijn iets koeler, maar met maxima van ongeveer 27 graden en minima rond de 20 graden is het er een heel stuk beter dan bij ons in deze periode. De zeewatertemperatuur ligt tussen november en april rond de 24 tot 26 graden Celsius. Dat is wat koeler dan in de zomer (26 tot 28 graden). Honolulu is door de goede weersomstandigheden een prima winterzonbestemming. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er 's winters wat meer neerslag valt.

Reisadvies - Honolulu
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Honolulu
Reisadvies - Honolulu
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Honolulu

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.