Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor de staat Hawaii

Wil je weten wanneer je het beste naar de staat Hawaii kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In Amerikaanse films en televisieseries wordt Hawaii vaak als de ultieme strandbestemming gebruikt. Stellen en families vliegen daarin naar deze bijzondere Amerikaanse staat om te genieten van een relaxvakantie. De populariteit van Hawaii onder de Amerikanen is niet verwonderlijk. Omdat het Amerikaans grondgebied is voelt het vertrouwd, maar het tropische karakter met een weelderige natuur en prachtige zandstranden zorgen ervoor dat je in een totaal andere wereld terechtkomt. Voor wie in het westen van de VS woont is Hawaii prima bereikbaar. De vliegtijd van een rechtstreekse vlucht van Los Angeles, San Francisco of Seattle naar Honolulu bedraagt ongeveer zes uur.

Wie denkt dat het overal in Hawaii altijd zonnig is, die zit er totaal naast. Het hangt er enorm vanaf waar je je in Hawaii bevindt. Als je naar de neerslagstatistieken kijkt, dan zie je dat de combinatie van bergen en een noordoostpassaat voor flinke verschillen in neerslag zorgt. In hoofdstad Honolulu, dat aan de lijzijde van het eiland O'ahu ligt, valt er jaarlijks gemiddeld 400 to 500 millimeter regen en schijnt de zon in de zomer ongeveer 9 tot 10 uur per dag. In Hilo, dat aan de loefzijde van het eiland Hawaii (The Big Island) ligt is het aanzienlijk natter en minder zonnig. De jaarlijkse gemiddelden liggen hier boven de 3000 millimeter aan neerslag en de zon schijnt hier bijna de helft minder dan in Honolulu.

Beste maanden voor een vakantie in Hawaii

De beste reistijd voor Hawaii is van mei tot en met oktober. De temperaturen liggen dan hoger, maar de passaatwind maakt de hitte draaglijk. De middagtemperaturen komen in deze periode rond of net iets boven de 30 graden uit aan de kust. In de bergen kan het flink koeler worden. Het weerstation van de Mauna Kea Observatory meet gemiddelde maxima van ongeveer 9 tot 12 graden in de zomer. Dat komt door de ligging op 4200 meter boven zeeniveau.

Reisadvies - de staat Hawaii
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de staat Hawaii
Reisadvies - de staat Hawaii
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de staat Hawaii

Beste reistijd voor bestemmingen in de staat Hawaii

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de staat Hawaii? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.