Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Rhode Island

Wil je weten wanneer je het beste naar Rhode Island kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

The State of Rhode Island and Providence Plantations, beter bekend als Rhode Island, is de kleinste staat van de Verenigde Staten. Rhode Island beslaat een oppervlakte van ruim vierduizend vierkante kilometer, waarvan 2709 km² land, in het noordoosten van de VS. Het landschap is vrij vlak. Met een hoogte van 247 meter boven zeeniveau is Jerimoth Hill het hoogste punt van de staat. De ligging in het noordoosten van de VS, in de regio New England, zorgt ervoor dat Rhode Island gevoelig is voor stormen en orkanen. De stormen komen vooral in de winter voor. Deze zogenaamde Nor'easters waaien vanuit noordoostelijke richting. Windsnelheden die tot orkaankracht reiken zijn dan niet ongewoon. Tijdens het Atlantische orkaanseizoen (juni tot december) is Rhode Island ook nog gevoelig voor orkanen die vanuit het zuiden langs de Amerikaanse kust noordwaarts trekken. Soms krijgt de kust van Rhode Island te maken met serieuze cyclonen, die voor aardig wat overlast en schade kunnen zorgen. Gelukkig zijn dit geen jaarlijks terugkerende gebeurtenissen.

Beste maanden

Rhode Island ligt op het overgangsgebied van een continentaal klimaat naar een meer subtropisch warm zeeklimaat. De winters zijn koel en winderig. De zomers zijn warm en vrij zonnig. Kijkend naar de temperaturen, het aantal uren zonneschijn en de kans op onbestendig weer dan moet je de periode half mei tot begin oktober als beste reistijd voor Rhode Island zien. Je hebt dan geen enkele zekerheid dat het stralend zomerweer is, omdat er ook in de zomer een kans bestaat op regenbuien of zelfs compleet regenachtige dagen. Wel weet je dat in dit seizoen de kans groot is op warm of zomers weer. In juli en augustus worden er geregeld tropische temperaturen (boven de 30 graden Celsius) gehaald.

Wintersport

Hoewel het in de winter geregeld sneeuwt in Rhode Island, is het geen wintersportbestemming. Om te kunnen skiën of snowboarden heb je hoogtes nodig en die ontbreken hier. Het enige skigebied in Rhode Island is Yawgoo Valley. Hier kun je zeer beperkt skiën (langste piste is ongeveer 700 meter lang) en aan snowtubing doen. De beste kans op goede sneeuw heb je in de maanden januari en februari.

Reisadvies - Rhode Island
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Rhode Island
Reisadvies - Rhode Island
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Rhode Island

Beste reistijd voor bestemmingen in Rhode Island

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Rhode Island? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.