Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor New York City

Wil je weten wanneer je het beste naar New York City kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Al jarenlang is New York City de meest populaire stedentripbestemming ter wereld. New York City is tevens de grootste stad van de staat New York en van de Verenigde Staten. Deze metropool heeft een ongekende aantrekkingskracht op stedentrippers. New York City staat bij veel reizigers hoog op het verlanglijstje. De definitie van beste reistijd is in het geval van deze bijzondere stad niet altijd gebaseerd op het weer. In de periode dat het in New York qua weer de beste reisperiode is, liggen de tarieven voor hotels en andere accommodaties vaak sky high, net als de wolkenkrabbers die je in Manhattan aantreft.

Beste maanden voor New York City

De beste reistijd op basis van het weer bestaat voor New York City uit de periodes half april tot half juni en de maanden september en oktober. De middagtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 15 en 25 graden Celsius en de minima liggen vrijwel altijd ruim boven het vriespunt. De gemiddelde hoeveelheid neerslag kent binnen een kalenderjaar weinig verschil. Wat dat betreft maakt het niet zoveel uit wanneer je naar New York City reist. De gemiddelde maandsom aan neerslag bedraagt rond de 80 tot 120 millimeter.

New York City in de winter

Als je in de wintermaanden naar New York City reist dan is het gemiddeld vrij koel, met soms serieus koude periodes. Op het moment dat er poollucht uit het noorden aangevoerd wordt kan het streng vriezen in de nacht en is matige vorst overdag geen zeldzaamheid. De windchill kan ervoor zorgen dat het in de straten van New York City nog kouder aanvoelt dan het is. Toch is de winter een best geliefde periode om naar de Big City te reizen. De reden is Kerstmis en Oud & Nieuw. Deze feestdagen zorgen ervoor dat de stad tijdens de gehele maand december populair is.

Het dure voorjaar

Op het moment dat de lente aanbreekt in New York City neemt de populariteit toe en schieten de prijzen voor accommodaties omhoog. April en mei zijn echte hoogseizoenmaanden. Met gemiddelde middagtemperaturen van 15 tot 25 graden is het prima vertoeven in New York City. Central Park komt tot bloei en het buitenleven komt volop op gang. In mei kun je de eerste hete dagen meemaken met maxima die de dertig graden overschrijden. Wat mooi is aan het voorjaar in New York City is dat je de stad werkelijk tot bloei ziet komen. De bomen laten hun fraaiste bloesem zien en de straten komen tot leven. New Yorkers houden ervan om bij een beetje mooi weer door hun stad te lopen.

New York City

De hete zomer

In de loopvan juni wordt het alsmaar warmer in New York City. Het beton en de stenen zorgen ervoor dat de warmte langer vastgehouden wordt. Bij weinig wind kan het soms wat onaangenaam worden qua warmte, maar op dagen dat de temperaturen rond de 25 graden blijven steken is het heerlijk in NYC. Hoewel het voorjaar beter is dan de zomer, zouden wij New York City in de zomermaanden zeker wel durven te doen. Houd de mogelijke hitte wel in je achterhoofd. Op dergelijke dagen zul je minder ondernemen dan tijdens koelere dagen.

Een aangenaam najaar

De herfst biedt redelijk mild en stabiel weer in New York City. De kans op onweersbuien neemt af, net als de gemiddelde temperaturen. Het milde weer houdt aan tot ongeveer halverwege oktober. Vanaf dan merk je dat de kou meer vat op de stad kan krijgen, vooral als het wat harder waait. Oktober kent vaak ook veel mooie dagen. In november wordt het voelbaar kouder. De eerste sneeuwvlokken kunnen vallen en nachtvorst is geen uitzondering. Wat je vooral merkt is dat de zon een stuk lager staat, waardoor de zonnestralen tussen de hoogbouw minder kans hebben om de straten te bereiken.

New York City tijdens de schoolvakanties

Ben je gebonden aan de schoolvakanties, bijvoorbeeld omdat je met kinderen naar New York City wilt reizen? Dan is de meivakantie de allermooiste maand om dat te doen. Dit is de redelijk warme en zonnige bloeiperiode, waarin de stad op zijn mooist is. Een goed alternatief is de herfstvakantie. Je zit dan wel in een overgangsperiode qua weer, waardoor het alle kanten op kan gaan. Echte hitte of serieuze kou zijn geen opties in de najaarsvakantie. De zomervakantie is ideaal voor wie een bezoek aan New York City wil combineren met andere bestemming in Amerika. Het kan dan wel erg warm zijn in de stad. Tijdens de kerstvakantie is een vakantie in New York City duur, terwijl het weer niet op z'n best is. Wel kun je dan genieten van de feestelijke sfeer die dan in de stad hangt.

Reisadvies - New York City
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: New York City
Reisadvies - New York City
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: New York City

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.