Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Oklahoma

Wil je weten wanneer je het beste naar Oklahoma kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Oklahoma is een centraal in de Verenigde Staten van Amerika gelegen staat. Oklahoma kent een gevarieerd landschap, waarbij graslanden (de zogenaamde prairies) en steppes de hoogvlakte domineren. Verder zie je heuvelachtige gebieden, rotsformaties, tafelbergen, meren en andere natuurelementen terug in het landschap van Oklahoma. Helaas staat Oklahoma ook bekend vanwege één van de zwaarste terroristische aanslagen op Amerikaans grondgebied: de Oklahoma City Bombing in 1995, waarbij 168 mensen om het leven kwamen.

Tornado's

Oklahoma is één van de staten die in Tornado Alley ligt. Dit is een groot gebied in het centrale deel van de VS waar relatief veel wervelwinden ontstaan. Geregeld wordt Oklahoma getroffen door een zware tornado, waarbij de windsnelheden op kunnen lopen tot honderden kilometers per uur. Het botsen van weersystemen zorgt voor zeer instabiele lucht. Uit zware onweersbuien kunnen tornado's ontstaan. Oklahoma staat binnen de VS op de 3e plek als je kijkt naar de staten met de meeste tornado's per jaar. Alleen Kansas en Texas worden vaker getroffen. Het grote verschil tussen een wervelwind (tornado) en een superstorm (orkaan) is dat wervelwinden onvoorspelbaar zijn.

Beste maanden

Het klimaat van Oklahoma kent veel contrasten en is gevoelig voor extreem weer. Zo zijn de zomers niet alleen heet, maar ook vochtig. Hierdoor is er sprake van benauwd weer met een hoge gevoelstemperatuur. De winters zijn aan de koele kant, maar wel droger. In de nacht vriest het dan vaak. De beste reistijd voor Oklahoma bestaat daarom uit het voorjaar en najaar. Wij zouden de maanden april of oktober kiezen voor een vakantie naar Oklahoma. Met gemiddelde maximumtemperaturen die veelal tussen de 20 en 27 graden uitkomen is het dan prima qua temperatuur, terwijl de kans op regen en onweer kleiner is dan in de zomer.

Reisadvies - Oklahoma
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Oklahoma
Reisadvies - Oklahoma
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Oklahoma

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.