Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor New York

Wil je weten wanneer je het beste naar New York kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat New York ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten. Een klein deel van New York ligt aan de Atlantische Oceaan. Daar bevindt zich onder andere de grootste stad van de staat en van het land: New York City. De staat zelf strekt zich helemaal uit tot tegen de grens tussen de VS en Canada. Zo liggen ook de wereldberoemde Niagara Falls deels in de staat New York (en deels in Canada).

Beste maanden voor New York

Je kunt het hele jaar door naar de staat New York reizen. De beste reistijd voor een vakantie naar de staat New York is van mei tot en met oktober, waarbij we minder snel zouden kiezen voor de warme zomermaanden juli of augustus. Voor een stedentrip naar New York City is april ook een prima maand, doch kunnen de laatste speldenprikken van de winter begin april roet in het eten gooien.

Winter in New York

De winter is vanwege het winterse weer het minst populair. Strenge vorst, sneeuwstormen en soms flinke hoeveelheden sneeuw kunnen het verkeer flink verstoren. Wie van winterse plaatjes houdt die heeft in de winterperiode een redelijke kans om die te vinden in New York. Het vochtige continentale klimaat mist het temperende effect van grote waterpartijen, ondanks dat New York bij de oceaan ligt. In de winter is er vooral sprake van noordelijke aanvoer van koude lucht, wat voor strenge vorst kan zorgen.

De tussenseizoenen

Het voor- en najaar zijn de meest ideale reisperiodes voor een reis naar New York. De temperaturen zijn dan vaak aangenaam, hoewel de grilligheid van het landklimaat geregeld zorgt voor temperaturen die flink af kunnen wijken van het langjarig gemiddelde. De maximumtemperaturen kunnen variëren van enkele graden boven nul tot aan tropische waardes van dertig graden of hoger. De langjarige gemiddeldes liggen in april, mei, september en oktober tussen de 14 en 25 graden Celsius. Prima reisweer dus voor veel verschillende soorten vakanties.

De zomer

In de zomer is het over het algemeen warm in New York. Maxima liggen in de periode juni tot en met augustus veelal tussen de 25 en 30 graden Celsius. De maanden juni en juli zijn het meest zonnig, met gemiddeld 9 tot 10 uur aan zonneschijn per dag. In de zomer heb je in New York eerder met regenbuien te maken dan met langdurige regen. Zelfs in een periode met wat meer onbestendig weer is het zelden meerdere dagen achter elkaar echt slecht weer.

Reisadvies - New York
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: New York
Reisadvies - New York
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: New York

Beste reistijd voor bestemmingen in New York

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen New York? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.