Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor New Hampshire

Wil je weten wanneer je het beste naar New Hampshire kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In het zeer beboste landschap van New Hampshire zorgt een gematigd landklimaat voor vrij grote contrasten tussen de zomer en winter. De zomermaanden zijn zonnig, warm en redelijk vochtig. Tropische temperaturen worden geregeld gehaald, hoewel de gemiddelde maximumtemperatuur enkele graden daaronder ligt. In de winter is New Hampshire koud en wit. Het witte landschap wordt veroorzaakt door vrij grote hoeveelheden sneeuwval in combinatie met relatief lage temperaturen. De sneeuw kan daardoor langere tijd blijven liggen, waarbij iedere nieuwe sneeuwbui zorgt voor aangroei van de al aanwezige sneeuwlaag. New Hampshire is zo'n bestemming waarvan er foto's op internet kunnen circuleren van compleet ingesneeuwde huizen.

De winterperiode wil je alleen maar gebruiken om te kunnen wintersporten in New Hampshire. Voor alle andere soorten vakanties is het winterseizoen verre van de beste reistijd voor de noordoostelijke staat New Hampshire. Wie juist voor de wintersport komt, die kan het beste in de periode half januari tot eind februari naar New Hampshire reizen. Vanwege de relatief lage hoogtes kunnen de sneeuwcondities aan het begin en eind van het skiseizoen nogal uiteenlopen.

Beste maanden

Wie voor ieder ander doel dan wintersport naar New Hampshire op vakantie wil gaan, die doet dat bij voorkeur in de periode half mei tot half september. Dit is de beste reistijd voor rondreizen, cultuurvakanties en stedentrips in New Hampshire. Wie een actieve vakantie wil vieren, die moet zich realiseren dat de zomermaanden juli en augustus met gemiddelde maximumtemperaturen van rond de 27-28 graden vrij warm kunnen zijn. Ook in juni kan het tropisch heet worden. Beter kies je voor een actieve of sportieve vakantie in New Hampshire voor de periodes half april tot half juni of september-oktober.

Neerslag

Helaas, New Hampshire kent geen uitgesproken droge of drogere periode. In alle maanden van het jaar is er een ongeveer evenredige kans op neerslag. In de winter is dat meestal in de vorm van sneeuw of andere winterse neerslag. Vanaf maart/april is het vooral regen wat uit de hemel komt vallen. Wanneer je je reis naar New Hampshire ook plant, je moet altijd rekening houden met de kans op neerslag.

Reisadvies - New Hampshire
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: New Hampshire
Reisadvies - New Hampshire
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: New Hampshire

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.