Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Connecticut

Wil je weten wanneer je het beste naar Connecticut kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie Connecticut bezoekt, die heeft waarschijnlijk geen idee dat het een Nederlander was die de eerste Europeaanse ontdekker was van dit deel van Amerika. Adriaen Block zette hier in 1614 voet aan wal. Van deze Nederlandse roots is niet veel meer terug te vinden in Connecticut. Wat je hier wel aantreft is een heuvelachtig landschap vol rivieren en meren, verschillende authentieke Amerikaanse dorpen en tal van historische locaties.

Connecticut ligt in een overgangsgebied van een landklimaat in de noordelijke helft en een zeeklimaat in het zuidelijke deel, dat grenst aan de Atlantische Oceaan. De winters zijn aan de koele kant, wat mede veroorzaakt wordt door kou die vanuit noordelijke gebieden aangevoerd wordt. De beperkte temperende werking van het oceaanwater zorgt ervoor dat het soms gemeen koud kan worden in Connecticut. Vooral in het binnenland kan het soms streng vriezen. De zomers zijn bijna mediterraan in Connecticut. De temperaturen liggen dan 's middags veelal tussen de 25 en 30 graden. Het enige nadeel waar je in Connecticut mee te maken hebt, is dat er ook in het zomerseizoen een redelijke kans bestaat op regenbuien of een periode met wat minder bestendig weer.

Beste reisperiode

Gebaseerd op de weersomstandigheden is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Connecticut. De kans op zonnig weer is dan vrij groot en de temperaturen worden vaak als aangenaam ervaren. Mogelijk dat er tropische dagen voorkomen waarin het echt heet aanvoelt. Dit gevoel wordt versterkt door een hogere gevoelstemperatuur als gevolg van een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. In oktober liggen de temperaturen vaak nog wel rond aangename waardes, maar neemt ook de kans op harde wind toe. Dit is de eerste maand waarin de beruchte noordwesterstormen zich in dit deel van Amerika beginnen te manifesteren.

Nor'easter

Een typisch verschijnsel voor Connecticut en andere delen van de noordoostelijke kust van Amerika is de Nor'Easter. Dit is een noordoostelijke storm die vanaf de Atlantische Oceaan de kustgebieden kan teisteren. Het is een typisch verschijnsel dat vooral in het winterseizoen geregeld voorkomt. De meeste Nor'easters komen tussen oktober en april voor. De kans is in andere maanden kleiner, maar niet onwaarschijnlijk.

Reisadvies - Connecticut
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Connecticut
Reisadvies - Connecticut
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Connecticut

Beste reistijd voor bestemmingen in Connecticut

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Connecticut? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.