Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor de Death Valley

Wil je weten wanneer je het beste naar de Death Valley kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De in Californië gelegen Death Valley behoort tot de meest bijzondere nationale parken van de Verenigde Staten. Vooral dankzij het klimaat heeft Death Valley National Park te maken met bijzondere landschappen. De combinatie van hitte en weinig regenval zorgen ervoor dat Death Valley tot de droogste natuurgebieden ter wereld behoort. De naam Death Valley ("doodsvallei") is geen toeval. De in de woestijn gelegen vallei zorgt ervoor dat er sowieso weinig kan leven onder dergelijke omstandigheden. Het slaat vooral op het gegeven dat wie hier verdwaalt en onvoldoende water bij zich heeft, in levensgevaar zou kunnen komen. Het meest uitgesproken deel van Death Valley is het Badwater-bekken. Hier vind je vele vierkante kilometers aan zoutvlakte, die door de vele scheuren een extra dramatisch effect hebben.

De beste maanden om Death Valley te bezoeken

Wij zouden er niet graag voor kiezen om in het zomerseizoen naar Death Valley te reizen. Dit gebied behoort dan tot de heetste plekken op aarde. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen in de periode juni tot en met augustus tussen de 40 en 50 graden. Dit zijn de officiële temperaturen. Op sommige plekken kan het in de zon nog een stuk warmer worden dan 50 graden. Om de heetste maanden te ontwijken, is de periode november tot en met maart de beste reistijd om Death Valley te bezoeken. In april kan het ook nog redelijk zijn, maar bestaat er ook een kans op verzengende hitte. Oktober is ook een duidelijke overgangsmaand, waarin er naast redelijke weersomstandigheden ook een kans bestaat op hete dagen.

In de periode november tot en met maart liggen de maximumtemperaturen in Death Valley rond de 15 tot 35 graden. De minima liggen gemiddeld tussen de 0 en 20 graden. Dat zijn flinke bandbreedtes, wat vooral veroorzaakt wordt door het feit dat je te maken hebt met open woestijnvlaktes en een langere periode.

Death Valley

Wees goed voorbereid

Als je naar Death Valley reist, dan zul je erachter komen dat er amper faciliteiten in en rond het nationale park zijn. Zorg ervoor dat je brandstoftank vol genoeg is zodra je in de buurt van het park komt en neem vooral meer dan voldoende drinkwater mee. Omdat je een miscalculatie kunt maken qua reistijd en veel vocht verliest, vooral op extreem hete dagen, kun je beter een overdreven hoeveelheid water meenemen. Reken op minstens 3 tot 4 liter aan water per persoon. Vergeet niet om ook iets te eten mee te nemen. In het park struikel je niet over de horeca en winkels.

De combinatie van hoge zonkracht (UV-index 8 tot 10 in de zomer) en veel zonneschijn, zorgt ervoor dat je vrij snel zult verbranden in Death Valley als je je niet beschermt tegen de zon. Bedekkende kleding, goede hoofddeksels en een antizonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor zouden je moeten beschermen tegen de ergste straling. Houd er rekening mee dat de witte zoutvlaktes de zon van onderuit weerkaatsen, waardoor je nog veel meer straling op je huid krijgt dan normaal.

Een andere factor waar je rekening mee moet houden als je op zeer warme dagen Death Valley in rijdt is dat de hitte kan zorgen voor problemen met de auto. Denk aan een klapband als gevolg van de druk die door hitte in de banden ontstaat en airconditionings die dienst kunnen weigeren, net op het moment dat je die het hardste nodig hebt. Sommige autoverhuurbedrijven leveren auto's met speciale banden die beter tegen dit soort omstandigheden gewapend zijn.

Reisadvies - de Death Valley
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Death Valley
Reisadvies - de Death Valley
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Death Valley

Beste reistijd voor bestemmingen in de Death Valley

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Death Valley? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.