Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Arizona

Wil je weten wanneer je het beste naar Arizona kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Arizona staat vooral bekend vanwege de soms zeer extreme landschappen. Een groot deel van deze zuidelijke staat bestaat uit woestijngebieden, terwijl de Rocky Mountains zorgen voor berglandschappen met pieken tot wel 3851 meter hoogte. De Colorado stroomt door Arizona en vormt deels de natuurlijke grens met de staten California en Nevada. Het meest spectaculaire deel van deze rivier is waar de Grand Canyon gevormd is. Deze enorme kloof behoort tot de best bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. Andere spectaculaire natuurverschijnselen in Arizona zijn Monument Valley (ligt deels in Utah), de Painted Dessert en The Wave.

Arizona

Beste maanden voor Arizona

Arizona is een staat van extreme landschappen en extremen in het klimaat. Binnen Arizona vind je enkele van de warmste gebieden van het Amerikaanse continent, maar ook sneeuwval en lage temperaturen in de Rocky Mountains. In de winter kun je zelfs aan wintersport doen. Er zijn vier skigebieden in Arizona.

Vanwege de hete zomers en lokaal koele winters, kun je het beste in het voorjaar of najaar naar Arizona op vakantie gaan. Zeker als je gaat rondreizen en zowel door de woestijn als door de bergen gaat reizen, kun je de winter en zomer beter vermijden. De beste reistijd voor Arizona bestaat daarom uit de maanden maart tot en met mei en half september tot begin november.

Arizona in de zomer

Onder Nederlandse toeristen is de zomervakantie de meest populaire reisperiode, omdat er dan vaak langer op vakantie gegaan kan worden. Velen kiezen ervoor om Arizona op te nemen in een grotere rondreis waarbij er ook andere Amerikaanse staten bezocht worden. Als je Arizona in de zomer bezoekt, wees dan voorbereid op de extreme hitte die voor kan komen in de woestijngebieden. In de Grand Canyon kan het in juli en augustus ver boven de 30 graden worden. Als je dan een lange wandeling gaat maken, dan is dat extra inspannend. Wees goed voorbereid en neem dan vooral ruim voldoende water mee.

Reisadvies - Arizona
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Arizona
Reisadvies - Arizona
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Arizona

Beste reistijd voor bestemmingen in Arizona

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Arizona? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.