Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

vaticaanstad Beste reistijd voor Vaticaanstad

Wil je weten wanneer je het beste naar Vaticaanstad kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Met een opervlakte van slechts 0,44 vierkante kilometer is Vaticaanstad het kleinste zelfstandige land ter wereld. Vaticaanstad wordt omsloten door Rome en is daardoor een enclave binnen Italië. Wie een bezoek aan Vaticaanstad brengt, die zal dat vrijwel altijd doen in combinatie met een stedentrip in Rome. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de zomers in Vaticaanstad warm en zonnig zijn en dat het 's winters mild maar bewolkter en natter is. Voor velen is het weer voor een reis naar Rome wel een belangrijke factor, maar voor een bezoek aan Vaticaanstad is goed weer minder belangrijk. Met uitzondering van de tijd die je in de wachtrijen of op het Sint Pietersplein spendeert zul je in Vaticaanstad vooral binnen vertoeven.

Meest aangename maanden

Gebaseerd op het weer zijn het voorjaar en najaar de beste reistijd voor een vakantie in Vaticaanstad. Het is dan niet te warm of te koud. Als je rekening houdt met de kans op neerslag dan zijn mei, juni en september de allerbeste maanden om Vaticaanstad te bezoeken. April en oktober zijn qua temperatuur prima, echter bestaat er dan wel een grotere kans op regen.

In de zomer wordt het warm in Vaticaanstad. Reken op maximumtemperaturen van gemiddeld 28 tot 34 graden Celsius. Warmer kan ook. Het is in de zomermaanden echt geen pretje om bij dergelijke temperaturen in de wachtrijen te staan, zeker niet als je ook nog in de volle zon staat.

Vermijd de drukte

Vaticaanstad is enorm druk bezocht. Dagelijks staan er wachtrijen voor de Sint Pietersbasiliek en de Vaticaanse musea. Nu kent een bestemming zoals Vaticaanstad geen echt rustigere periode. Dat betekent niet dat het helemaal niet uitmaakt wanneer je naar Vaticaanstad reist. De maanden april, mei, juni, september en oktober zijn de drukste periodes. Vooral rond Pasen kan het extreem druk zijn in Vaticaanstad. Datzelfde geldt voor de dagen rond Kerstmis. Wil je de drukte enigszins ontlopen, reis dan in januari, februari of november naar Vaticaanstad.

Reisadvies - Vaticaanstad
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Vaticaanstad
Reisadvies - Vaticaanstad
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Vaticaanstad

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.