Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

turkije Beste reistijd voor Bodrum

Wil je weten wanneer je het beste naar Bodrum kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle zonbestemmingen in Turkije is Bodrum zeker wel één van de allerbeste plekken waar je je vakantie kunt vieren. Het warme mediterrane klimaat staat garant voor zonovergoten zomers waarin er geen ruimte is voor slecht weer. De kans dat je in de maanden juli of augustus te maken krijgt met regen is minimaal. Van oorsprong is Bodrum een bestemming voor de Turkse jetset. In de loop der jaren heeft de stad een veel meer internationaal karakter gekregen en is het een uitstekende vakantiebestemming voor iedereen. Behalve het strandleven biedt Bodrum enorm veel mogelijkheden om te winkelen, lekker uit te gaan eten of om excursies te doen. In en rond de stad zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn. De oude binnenstad die direct rond de baai gesitueerd is, is de gezelligste plek van Bodrum

Let wel op als je een vakantie naar Bodrum boekt, waar je exact terecht komt. Redelijk wat hotels liggen in het ernaast gelegen Gümbet. Als plaats wordt dan ook wel Bodrum-Gümbet vermeld. Je zit dan ongeveer 3 tot 4 kilometer lopen van het centrum van Bodrum af.

Fijnste maanden

De best reistijd voor een vakantie in Bodrum is van juni tot en met september. Je hebt dan zeker te weten middagtemperaturen van minstens 25 graden, maar vaak hoger. In juli en augustus liggen de maximumtemperaturen vrijwel altijd boven de 30 graden. Sterker nog: de maxima liggen gemiddeld rond de 33 graden. Dat houdt in dat het evengoed mogelijk is dat het warmer wordt. Er zijn geregeld dagen dat het kwik oploopt naar waardes die tussen de 35 en 40 graden uitkomen. Op dat soort momenten is het prettig om de nabijheid te hebben van verkoelend zeewater of zwembadwater.

Lekker in september

De septembermaand, en dan met name de eerste helft van september, is misschien wel de allerbeste reisperiode voor een zonvakantie naar Bodrum. De hitte neemt dan wat af: reken op gemiddelde maximumtemperaturen van 28-30 graden. De kans op bewolking neemt wel wat toe: die zit begin september rond de 3 procent en half september rond de 10%. Dat betekent nog altijd dat het gedurende 90% van de tijd (vrijwel) onbewolkt en dus zonnig is. Er bestaat daarnaast een kleine kans dat het een keer regent.

Bodrum tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de wettelijk vastgestelde schoolvakanties, dan heb je eigenlijk drie goede opties om naar Bodrum op vakantie te gaan. De zomervakantie is het meest stabiel en zomers, maar ook het heetst. De meivakantie is een redelijke optie, maar dan bestaat er wel de kans op minder goed weer. Datzelfde geldt voor de herfstvakantie, die halverwege de maand oktober valt.

Het winterseizoen is geen geschikte reisperiode voor een zonvakantie in Bodrum. Je moet wat dat betreft de kerstvakantie en voorjaarsvakantie vergeten. Het is dan te koel, te grijs en te nat voor een strandvakantie in Bodrum.

Reisadvies - Bodrum
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bodrum
Reisadvies - Bodrum
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bodrum

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.