Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

trinidad-en-tobago Beste reistijd voor Trinidad en Tobago

Wil je weten wanneer je het beste naar Trinidad en Tobago kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Trinidad en Tobago is een land dat uit twee grotere eilanden en een aantal kleinere eilandjes bestaat. Het is een tropische bestemming die in het zuiden van het Caribisch gebied ligt. Het zuidwestelijke puntje van Trinidad ligt slechts 15 kilometer van het vasteland van Venezuela. Het klimaat van Trinidad en Tobago is tropisch. Dat zorgt ervoor dat het altijd warm is op deze bestemming en dat er redelijk wat regen valt. De gemiddelde jaarsom ligt tussen de 1400 en 1700 millimeter neerslag. In het binnenland kan er veel meer regen vallen. Aan de loefzijde kunnen de neerslagsommen per jaar de drieduizend millimeter overstijgen. De meeste regen valt tijdens buien, die pittig kunnen zijn en niet zelden gepaard gaan met onweer. In Trinidad en Tobago heb je te maken met een natter seizoen en een droger seizoen. De minste regen valt er vanaf eind december tot half mei. Hartje zomer heb je te maken met de meeste neerslag.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Trinidad en Tobago is van januari tot en met april. Dit is de droogste en meest zonnige periode van het jaar. Overdag is het altijd warm met maximumtemperaturen die veelal tussen de 30 en 33 graden liggen. Nadat de zon onder is gegaan, daalt de temperatuur vrij geleidelijk. De minimumtemperaturen liggen gewoonlijk tussen de 20 en 22 graden Celsius. De zon laat zich flink zien met gemiddeld 8 tot 9 uur aan zonneschijn per dag.

Op het moment dat het natte seizoen aanbreekt neemt de kans op buien toe. Het regent vaak harder dan in het droge seizoen, waardoor er in korte tijd soms vrij veel neerslag kan vallen. Met name in de maanden juni, juli en augustus kun je overvallen worden door een flinke plensbui.

Tropische cyclonen

Hoewel Trinidad en Tobago buiten het gebied ligt waar tijdens het orkaanseizoen tropische cyclonen voor kunnen komen, wil het heel af en toe weleens gebeuren dat de eilanden te maken krijgen met zeer slecht weer door orkaanactiviteit in de nabijheid. Deze kans bestaat met name in de periode juli tot en met november. Bij uitzondering trekt een cycloon over de eilanden zelf.

Reisadvies - Trinidad en Tobago
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Trinidad en Tobago
Reisadvies - Trinidad en Tobago
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Trinidad en Tobago

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.