Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

tokelau Beste reistijd voor Tokelau

Wil je weten wanneer je het beste naar Tokelau kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het uit 3 atollen bestaande Tokelau ligt midden in de Stille Oceaan. Het is een overzees gebiedsdeel van Nieuw-Zeeland. Vanwege het feit dat Tokelau maximaal enkele meters boven zeeniveau ligt, maakt de eilandengroep extra kwetsbaar voor klimaatveranderingen. De stijging van de zeespiegel vormt een bedreiging voor het voortbestaan van Tokelau. De combinatie van de zinkende eilanden met de steeds vaker voorkomende stormen maakt Tokelau extra kwetsbaar.

Het weer is op Tokelau altijd tropisch, met heel het jaar door maximumtemperaturen van ongeveer 30 graden Celsius en nachttemperaturen die rond de 25 graden uitkomen. Er valt volop regen, waardoor Tokelau een tropisch regenwoudklimaat heeft. Buien en zonneschijn kunnen elkaar snel afwisselen. Op jaarbasis valt er in Tokelau ongeveer drie tot vier keer zoveel regen dan in Nederland.

Beste maanden

De beste reistijd voor Tokelau is van half mei tot en met oktober. Dit is het wat drogere seizoen en tevens de periode die buiten het orkaanseizoen ligt. Het orkaanseizoen begint in november en duurt tot half mei. Gedurende die maanden bestaat er een kans dat er tropische cyclonen ontstaan boven het warme zeewater. Tokelau ligt net binnen het pad waar de cyclonen doorheen kunnen trekken. Af en toe krijgen de eilanden te maken met zware regenval, flinke golfslag en keiharde wind.

Tokelau tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de schoolvakanties dan zijn is zomervakantie de beste reistijd. De herfstvakantie zou op basis van het weer een alternatief kunnen zijn, maar het is ondoenbaar om binnen negen dagen (zolang duurt de najaarsvakantie) heen en weer te vliegen naar Tokelau. Je zou slechts enkele dagen aan vakantie overhouden om daar te spenderen.

Reisadvies - Tokelau
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tokelau
Reisadvies - Tokelau
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tokelau

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.