Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor San Sebastián

Wil je weten wanneer je het beste naar San Sebastián kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De meest geliefde vakantiebestemming binnen Spaans Baskenland is San Sebastian. Deze aan de Atlantische kust gelegen stad is de grootste badplaats van deze regio. Daarnaast staat San Sebastian bekend om het zeer hoge niveau van culinaire belevingen die je hier kunt ervaren. Daarvoor kun je eigenlijk het hele jaar door naar San Sebastian reizen. Voor het strand zul je in de zomerperiode naar San Sebastian moeten gaan. Dan is het weer pas warm genoeg om een strandvakantie te beleven.

De fijnste maanden

Als je voor een stedentrip naar San Sebastian reist dan is de periode mei tot half oktober de beste reistijd om dat te doen. Dit is de periode met het meest aangename weer. De middagtemperaturen liggen in mei rond de 15 tot 20 graden, om in de zomer te stijgen naar om en nabij de 24-25 graden Celsius. Je moet dat echt als een gemiddelde zien. In juli en augustus zie je dat dagen met 20 graden afgewisseld worden met dagen waarin het tegen of rond de 30 graden wordt. September is amper koeler dan augustus, en daardoor een prima reismaand. In oktober zie je het aantal zonne-uren en de temperatuur een paar stappen terugdoen.

San Sebastian

Strandvakantie in San Sebastian

San Sebastian is prima geschikt voor een strandvakantie. Het klimaat is niet mediterraan, maar een gematigd zeeklimaat. Dat vertaalt zich in iets koelere zomers dan aan de meeste Spaanse kustgebieden en minder stabiele weersomstandigheden. De beste temperaturen voor een strandvakantie in San Sebastian heb je in juli, augustus en september. De luchttemperatuur is dan gemiddeld ongeveer 24-25 graden en de zeewatertemperatuur ligt in de zomer rond de 20-21 graden. Dat is ongeveer dezelfde temperatuur als de Nederlandse Noordzeestranden.

Reisadvies - San Sebastián
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: San Sebastián
Reisadvies - San Sebastián
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: San Sebastián

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.