Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Playa de las Americas

Wil je weten wanneer je het beste naar Playa de las Americas kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het in het zuiden van Tenerife gelegen Playa de las Americas vormt samen met Los Cristianos en Costa Adeje een drie-eenheid. Deze drie badplaatsen lopen naadloos in elkaar over. Ze zijn gelegen op het meest zonnige en warmste deel van het eiland. Dat maakt van Playa de las Americas een ideale vakantiebestemming waar je vrijwel heel het jaar naartoe kunt gaan. Het aantal dagen per jaar met slecht weer is op één hand te tellen. Het overgrote deel van het jaar is het zonnig en droog. Dat gaat gepaard met temperaturen die zelfs in de winter vaak de grens van 20 graden halen of overschrijden. Vanaf april/mei lopen de gemiddelde middagtemperaturen op naar ongeveer 22 tot 25 graden, met geregeld uitschieters die iets hoger liggen. Omdat de gemeten temperaturen in de schaduw geregistreerd worden, is het in de zon een paar graden warmer dan de officiële temperaturen. Daardoor is het al heel snel goed weer voor aan het zwembad of op het strand.

Playa de las Americas

Beste maanden

Wie een strandvakantie naar Playa de las Americas wil boeken die moet weten dat de periode van mei tot ongeveer halverwege oktober de beste reistijd is. De kans op regen is dan klein. Playa de las Americas is sowieso geen natte bestemming. Op jaarbasis valt er slechts ongeveer 120 tot 150 millimeter aan regen. Ter vergelijking: dat is wat er in Nederland in twee maanden valt. Vrijwel alle neerslag valt in het winterseizoen. In de zomer is de kans op regen in Playa de las Americas zeer klein. Wat betreft de temperatuur heb je in de zomer zeker geen klagen als je in één van de hotels of appartementen van deze levendige badplaats verblijft. De normale middagtemperaturen liggen in juli en augustus tussen de 27 en 31 graden Celsius. Het kan wat warmer worden als de calima, een warme woestijnwind vanuit de Sahara, richting de Canarische Eilanden waait. Maxima van ruim boven de dertig graden zijn dan mogelijk.

Reisadvies - Playa de las Americas
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa de las Americas
Reisadvies - Playa de las Americas
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa de las Americas

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.