Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor La Gomera

Wil je weten wanneer je het beste naar La Gomera kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

La Gomera is één van de zeven bewoonde Canarische Eilanden. Samen met El Hierro zijn dit de twee eilanden waar het massatoerisme niet heeft toegeslagen. Het eiland leent zich daar ook niet zo goed voor. Je hebt hier wel stranden, maar niet zoals op bijvoorbeeld Tenerife, Gran Canaria of Lanzarote. Je moet wat meer moeite doen om naar La Gomera te reizen en ook om je op het eiland te verplaatsen. Het vulkanische en bergachtige landschap zorgt voor deels smalle kronkelige weggetjes om van punt A naar punt B te komen. Daar ligt meteen de charme van La Gomera. Je rijdt soms door adembenemend mooie plekjes, zoals de Valle Gran Rey. Deze groene vallei snijdt dwars door het eiland om uit te komen aan de kust.

Beste maanden

Het klimaat van La Gomera zorgt ervoor dat het hier vrijwel het hele jaar door lekker weer is. Wie naar de klimaatstatistieken kijkt, die ziet dat neerslag weinig voorkomt op La Gomera en dat de temperatuursverschillen tussen de koelste en warmste maanden niet zo groot zijn. Er is wel een periode die net wat beter weer heeft, op basis van de temperatuur en het aantal uren zonnig weer. Dat is van mei tot half oktober. Dit is daarom de beste reistijd voor een vakantie naar La Gomera. De middagtemperaturen liggen in deze periode gemiddeld tussen de 24 en 30 graden. Aan de noordelijke kant van La Gomera kan het iets koeler zijn. De zeetemperatuur ligt in mei rond de 20 graden en loopt op naar ongeveer 24 graden in september. De periode van mei tot half oktober is voor een groot deel van het eiland overwegend zonnig. De kans op regen is klein. Als er al een keertje neerslag valt, dan blijft het vaak beperkt tot een bui.

La Gomera in de winter

De wintermaanden verlopen vooral lenteachtig op La Gomera. De maximumtemperaturen variëren van 18 tot 23 graden aan de zuidkust. Landinwaarts en in het noorden is het over het algemeen iets koeler. De zon laat zich ook in het winterseizoen redelijk veel zien. Soms is de bewolking wat hardnekkiger, waardoor de zon pas later op de dag doorbreekt. Voor een strandvakantie is La Gomera in de winter vaak net iets te koel. Wie de natuur en cultuur wil ontdekken is de winter een prima reistijd.

Reisadvies - La Gomera
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: La Gomera
Reisadvies - La Gomera
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: La Gomera

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.