Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor El Hierro

Wil je weten wanneer je het beste naar El Hierro kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

El Hierro is het kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden; een archipel behorend tot Spanje. Een andere naam die gebruikt wordt voor El Hierro is Ferro. De bijnaam is 'La Isla Chiquita', dat zoiets als 'Het Kleine Eiland' betekent. El Hierro heeft een aangenaam aride klimaat met vooral lenteachtige en warme dagen. In potentie een goede strandbestemming, ware het niet dat de stranden die El Hierro heeft te lastig te bereiken zijn. Van massatoerisme is er op El Hierro geen sprake. Dat maakt het 268 vierkante kilometer eiland extra aantrekkelijk voor wie houdt van ruige vulkanische landschappen in combinatie met authentieke dorpjes en aangenaam weer. Het hang er wel een beetje vanaf waar je je begeeft op het eiland. De hoger gelegen plekken zijn redelijk vaak in nevelen gehuld. Aan de kust is het veel zonniger en daardoor ook een stukje warmer. Daarentegen is het op de hoogste pieken van El Hierro, zoals op de 1501 meter hoge Pico Malpaso, koeler en somberder dan de klimaatstatistieken aangeven.

Beste maanden

De beste reistijd voor El Hierro is van mei tot half oktober. Dit is de periode waarin het aangenaam tot zeer aangenaam weer is voor allerlei reisdoeleinden. Wie actief bezig wil zijn die kan misschien beter kiezen voor mei, juni of oktober, terwijl de mensen die graag strandweer hebben beter in de maanden juli, augustus en september kunnen gaan. Het is dan net even wat warmer, met maximumtemperaturen die gemiddeld rond de 24 tot 30 graden Celsius liggen aan de kustgebieden. De kans op regen is hartje zomer bijna nihil. Er kan een keer een verdwaalde bui ontstaan, maar in de regel verloopt de periode juni tot en met september vrijwel droog.

El Hierro in de winter

Als het bij ons winter is, is het op El Hierro aangenaam. In hoofdstad Valverde, dat op ongeveer 600 meter boven de zeespiegel ligt, is het tijdens het winterseizoen ongeveer 15 tot 20 graden in de middag. Aan de kust is het een paar graden warmer: 18 tot 23 graden. Prima weer om de kou in continentaal Europa te ontvluchten. Het is ook in de winter overwegend zonnig in grote delen van El Hierro. Ongeveer 60 tot 65 procent van de tijd is er sprake van onbewolkte, lichtbewolkte of halfbewolkte omstandigheden.

Reisadvies - El Hierro
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: El Hierro
Reisadvies - El Hierro
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: El Hierro

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.